Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Kripto Para Borsası Kullanıcı Bilgilerini Koruyamadı

Güney Kore’nin dev borsası Bithumb, müşterilere ait kişisel bilgileri yeteri kadar güvenli bir şekilde korumadığı iddiasıyla davalık oldu.

Kripto para sektörünün en büyük borsalarından biri olan Bithumb, Haziran 2017 tarihinde bir hack saldırısına uğramıştı ve bu saldırıdan toplamda 31 bin kullanıcı etkilenmişti. Yapılan saldırı sonucunda bu 31 bin kişiye ait kullanıcı adlarının, telefon numaralarının, e-posta adreslerinin ve kripto para işlem geçmişlerinin İnternet’e sızdığı açıklanmıştı.

Bithumb kısa süre içerisinde bu saldırıyla ilgili bir açıklama yapmış ve saldırının ismi açıklanmayan bir şirket çalışanı yüzünden gerçekleştiğini belirtmişti.

Bithumb’ın yaşadığı bu saldırı birkaç sene önce yaşanmış olsa da Güney Kore’deki savcılar bu saldırıyı yakından incelemeye devam ediyorlar. Savcılar yaptıkları araştırmalar sonucunda Bithumb ile ilgili yeni bir karar aldılar.

Ülkedeki savcılar tarafından yapılan açıklamalara göre Bithumb bu saldırı yaşanmadan önce gerekli güvenlik önlemlerini almadı, müşterilerine ait kişisel bilgileri yeteri kadar iyi şekilde koruyamadı.

Cointelegraph tarafından yapılan habere göre Bithumb, müşterilerine ait olan bilgileri şirket çalışanlarının bilgisayarlarında saklıyordu ve bu bilgisayarlar gerekli şifreleme metotlarıyla korunmuyorlardı. Ülkedeki savcılar Bithumb’ı ayrıca gerekli güvenlik yazılımı güncellemelerini yapmamakla suçluyorlar.

Bithumb bundan birkaç ay önce bir hack saldırısına daha uğramış ve bunun sonucunda yaklaşık 13 milyon dolar değerinde para kaybetmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment