Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünya Nüfusunun Yüzde 19’u Kripto Para Satın Aldı

Kaspersky Lab tarafından yapılan bir araştırmaya göre Dünya nüfusunun yüzde 19’u kripto para satın aldı.

Merkezi Moskova’da bulunan siber güvenlik şirketlerinden Kaspersky Lab, kripto paraların ne kadar yaygın kullanıldıklarını öğrenmek için yeni bir araştırma yaptı. Şirket Ekim-Kasım 2018 tarihleri arasında yürüttüğü bu araştırmanın sonuçlarını kısa süre önce “2019 Kaspersky Kripto Para Raporu” adı altında yayınladı.

Toplamda 22 farklı ülkede 13 bin 434 kişinin katıldığı bir anket düzenleyen Kaspersky Lab, kripto para kullanımıyla ilgili oldukça ilginç veriler elde etti.

Key findings of The Kaspersky Cryptocurrency Report 2019. Source: Kaspersky Labs

Kaynak: Kaspersky Labs

Şirketin araştırmalarına göre Dünya nüfusunun yüzde 81’i şu ana dek hiçbir şekilde kripto para satın almadı. Şimdiye dek hiç kripto para kullanmamış olan insanların yüzde 14’ü gelecekte kripto para kullanmak istediğini söylüyor.

Kasperksy Lab tarafından yapılan araştırmalar eskiden kripto para kullanan ancak sonradan kripto para kullanmayı bırakan kişilerle ilgili de ilginç bilgiler veriyor. Kripto para kullanmayı bırakan kişilerin yüzde 31’lik kısmı bu karara gerekçe olarak kripto para fiyatlarındaki dalgalanmaları gösteriyor. Bir kesim katılımcı kripto paralardan “kâr elde etmediği” için kripto para kullanmayı bırakırken başka bir kesim “ayı piyasası sırasında” para kaybettiği için artık kripto para kullanmıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment