Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’ın CEO’su Facebook Libra’yı Tehdit Olarak Görmüyor – Haklılık Payı Var Mı?

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse bu hafta katıldığı bir konferansta Ripple’ın rekora koştuğunu söyledi. Neden mi? Henüz kullanıma hazır olmayan Facebook’un Libra kripto para birimi projesi sayesinde.

Garlinghouse’un ifade ettiğine göre, Facebook ve Ripple farklı pazarlarda yarışıyor. Ayrıca Garlinghouse, şirketinin aynı hafta içinde MoneyGram ile büyük bir anlaşma imzaladığını söyledi.

Ancak Facebook’un eş düzeyler pazarında kalmaya devam etmesini beklemek için mantıklı bir sebep var mı? Facebook pazarı neden dünyanın en ücra yerlerindeki bankalara kadar genişletmesin? Ripple’a Facebook ile barış içinde geçinebileceğini düşündüren avantajları nedir?

Ripple Facebook Libra Karşısında Yeterince Güçlü Mü?

 

İlk olarak Ripple’ın mevcut anlaşmalarını bir anda bırakmak isteyebilecek sayısız şirketle ortaklığı var. Bu sayısız şirketle ortaklık Ripple’ın, durum değerlendirmesi yapmak ve Facebook’un içinde olduğu kripto dünyasına nasıl uyum sağlaması gerektiğini keşfetmek için yeterince zamanı olacağı anlamına geliyor.

Garlinghouse Libra’ya olan yoğun ilginin yakında söneceğini iddia etse de, CEO diğer taraftan, Facebook’un kripto para dünyasına girmesini de bir nimet olarak nitelendiriyor.

Açıkçası banka dostu bu şirketin Facebook’un ”KYC” heyecanıyla ilgili bir problemi yok. Ancak Ripple, rakibinin taşıdığı tanınmış isminden endişelenmeli mi?

Garlinghouse ayrıca Facebook’un blok zincir şefi David Marcus’a teşekkür niteliğinde bir şampanya göndermekte de kararlı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment