Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Danışmanlık Firması Ernst and Young’dan Kripto Para Sektörüne Atılım – Firma Bir Kaç Kripto Startup Firmasını Satın Aldı

Dünya çapındaki ”Büyük Dörtlü” firmalarından birisi olan EY, bir kaç kripto para varlığı ve bunlarla ilgili patentleri satın aldı. ABD menşeli şirket 19 Temmuz tarihinde Elevated Sonsciousness isimli kripto para startup firmasının bir kısmını satın aldı.

Anlaşmadaki en önemli varlık ise, çoklu kripto para borsaları ve cüzdanları arasında bağlantılı kurup işlemler ve envanter hakkında daha detaylı bilgi verilmesini sağlayan Andy Crypto-Asset Accounting and Tax (CAAT) isimli araç. Ernst & Young CAAT aracını kendi Blockchain Analyzer isimli portföyüne entegre etmeyi istiyor.

EY Küresel Başkan Yardımcısı konu hakkında şunları ifade etti:

”Kripto para birimleri ve blockchain işlerin nasıl yapıldığını kökten değiştirecek potansiyel sahip dönüşümsel birer güçtür.”

Ernst & Young LLP Tax üyesi ve Tax Blockchain lideri Michael Meisler konu hakkında şunları ifade etti:

”Vergi mükelleflerinin farklı potansiyel sonuçları model almasını sağlayarak, onların bu yeni varlık sınıfı için vergi beyan etmesi ile ilgili riskleri daha iyi değerlendirebileceğiz.”

Bu ayın Nisan ayında EY, dağıtık cüzdan teknolojisi kullanan firmalar için bir pilot uygulama kullanacağını duyurmuştu. Blockchain Analyzer isimli bu uygulama blockchain varlıklarını, bunların eşitliğini ve akıllı kontratları test eden bir hizmet.

Geçtiğimiz hafta en büyük bütün ”Büyük Dörtlü” denetim firmalarını oluşturan Deloitte, Ernst & Young, KPMG ve PricewaterhouseCoopers (PwC), 20 Tayvan bankasından oluşan ve halka açık firmaların finansal raporlarını denetlemeyi amaçlayan bir blockchain hizmetini test eden konsorsiyuma katıldığını açıklamıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment