Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Novogratz’in Bankasından BlockFi’ye Büyük Yatırım!

Mike Novogratz’ın ticari kripto bankası Galaxy Digital, kripto para girişimi olan BlockFi’nin fonlama turunda lider firma olduğunu duyurdu. Toplamda iki tur üzerinden gerçekleştirilen fonlamanın ilk turu Şubat ayında yapılmış ve 1.55 milyon dolar toplanmıştı. O dönem şirkete en büyük yatırımı yapan firmalar  Kenetic Capital, Consensys Ventures ve  SoFi olmuştu.

New York merkezli bu genç firma, hem perakende hem de kurumsal müşterilerine margin trading konusunda hizmet verecek. Bilindiği üzere margin trading’de bütçenin üzerinde işlem yapılma şansı olduğu gibi, bazı insanlar da çeşitli komisyonlar karşılığında o ‘borç parayı’ sisteme sunabiliyor ve BlackFi’nin de bu yönde yoğunlaşması bekleniyor. Firma, önce ABD geneline daha sonra da tüm dünyaya açılmak için yoğun bir çaba sarf ediyor.

Firma şu anda Bitcoin ve Ethereum ile bu işlemlerin yapılmasının önünü açmış durumda. Bu sayede insanların bir sonraki fiyat yükselişi ya da düşüşünde işlem yapamama şansını ortadan kaldırmak isteyen firma, borçları ise şu aşamada %12 faiz ile veriyor ve bu rakam da diğer şirketler ile hemen hemen eş değer.

Novogratz’ın şirketi Galaxy Digital ise, son dönemde yaptığı ciddi yatırımlar ile dikkat çekiyor. Haziran ayında High Fidelity ve Alpha Point’e sırasıyla 35 ve 15 milyon dolarlık yatırımlar yapmıştı. Bu arada bankanın kripto para sektörüne yaptığı yatırımların bir kısmı, şirket politikası gereği halk ile paylaşılmıyor.

Kripto para piyasalarının en ciddi destekçilerinden birisi olarak nam salan Mike Novogratz, gerek yaptığı yatırımlar gerekse de kullandığı ifadeler ile deyim yerindeyse umut saçmaya devam ediyor. Novogratz, geçtiğimiz hafta Güney Kore’deki Blockchain haftasına katılmış ve o panelde yaptığı konuşmada birçok kurumsal yatırım devinin kripto para piyasalarına girmek için hazırlık yaptığını ifade etmişti.

Kripto paraların tam olarak yaygınlaşması için önünde 5 ila 6 yıl arasında bir süre bulunduğunu da belirten Novogratz, bu sürenin sonunda daha geniş kitlelere kripto paraların ulaşacağını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment