Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Hala Olası Bir Düzenleyici Riske Sahip Mi? Tom Lee Açıklıyor

24 Temmuz tarihinde, Fundstrat’ın araştırma bölümü başkanı Thomas Lee, CNBC üzerinde Bitcoin‘in mevcut boğa piyasası hakkında değerlendirmelerde bulundu. Piyasa strateji uzmanı Lee, Bitcoin’in yıl sonu fiyat hedefi hakkında yorumlarda bulundu ve düzenleyicilerin olası yaptırımlarının yanı sıra olası bir ETF onayı durumunda kurumsal yatırımcıların sıradaki hamlesinin ne olabileceğini aktardı.

20.000 Dolar günlerinin yaklaşmakta olup olmadığı sorusu üzerine Lee, Bitcoin’in kademeli bir şekilde 25.000 dolara (mevcut spekülasyonlara göre) çıkana kadar yükseleceğini ifade etti. Ön görülebilen gelecek için ise, piyasanın teknik göstergelerinin etkili olması bekleniyor.

Lee kurumsal yatırımcıların  ETF sayesinde piyasa katılması durumunun, Bitcoin’i tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarabileceğini vurguladı. Lee, gelecekteki anonim düzenleyici riskleri ve düzenleyici kurumların doğası hakkında şunları ifade etti:

”Bence 8.000 dolarda tutunduğumuzda insanlar gözünü 10.000 dolar gibi bir hedefe çevirecek. Ancak ben daha büyük bir resim olduğunu düşünüyorum. Bence biz tekrardan kurumsal katılımın geri döndüğünü görmeye başladık. ETF potansiyeli ve bu, Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesine geri dönmesine yardımcı olacak.”

Lee düzenleyicilerin ETF’ye izin vererek kitleler arasında direkt olarak aktif bir Bitcoin trading’i başlatmadığını da vurguladı. Piyasa düzenleyicilerin genel olarak ICO’lara, platform tokenlarına ve buna benzer şeylere odaklandığın fark etmeye başlarken, sıkıntı bu gibi varlıkların bir menkul kıymet olmaya uygun oluşu. Piyasayı domine eden Bitcoin’de de durum benzerlik taşıyor

CNBC bünyeside çalışan Jeff Gilbert, Lee’ye 15 Ağustos’ta kabul edilmesi beklenilen olası Bitcoin ETF’si hakkında görüşlerini sordu. Jeff buna ek olarak bunun Bitcoin fiyatı üzerindeki etkilerini de sordu. Bu konuda Lee ETF’nin henüz ”bitmiş bir anlaşma” olmadığını ve bunun gerçekleşme şansının %50 olduğunu ifade etti. Lee Bitcoin ETF’sinin kabul edilmeme sebeplerinin bir yıl öncesine göre çok farklı olacağını da vurguladı.

Gilbert şunları söyledi:

” İşte bu yüzden bu gerçekten bir katalizör çünkü yatırımcılar başka türlü yatırım olanakları elde edebileceğimiz şekilde bir adım ileriye gittiğimizi görebilecekler. Bence ETF’ler yatırımcılar için çok fazla probleme derman olabilir, bu onları ICO satın almaya zorlamayacak ve bir çok vergi konusunda da yardımcı olacak.”

Buna ek olarak içerisinde kripto para birimi bulunan bir portföy sahibi olmak isteyen kurumsal yatırımcılar için, bunu yapmanın kolay yollarından birisi, düzenleyicilerin sıkıntı etmeyeceği bir emanet çözümünden geçmekte.

Konuşmacılardan birisi Lee’ye içlerinde Ethereum ve Litecoin‘in de olduğu alt koin piyasa fiyatlarının ”yerinde saydığını” ifade etti ve bunun sebebini sordu. Lee bu yıl alt koin fiyatlarındaki zirvenin Ocak ayında görülmüş olmasından dolayı, alt koin fiyatlarında Ağustos ortasına kadar bir gelişme görülmeyeceğini aktardı. Bu sebeple kendisi aslında bir alt koin rallisinin yolda olduğunu düşünüyor.

Son olarak Lee, yıl sonu Bitcoin fiyat tahminini 25.000 dolar olarak açıkladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment