Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev DeFi Protokolünün Twitter Hesabı Hacklendi, Altcoin Ekibi Açıklama Yaptı!

Ethereum ağının en büyük merkeziyetsiz finans (DeFi) protokollerinden Rocket Pool’un (RPL) sosyal medya hesabını ele geçiren saldırganlar dolandırıcılık bağlantıları paylaştı.

Siber saldırganlar 18 Ocak günü erken saatlerde DeFi protokolü Rocket Pool’un X hesabını ele geçirdi. Projenin resmi hesabı üzerinden “akıllı sözleşmemiz saldırıya uğradı, varlıklarınızı bu güvenli adrese taşıyın” şeklinde bir dizi paylaşım yapan siber saldırganlar, yatırımcıları gafil avlamaya çalıştı.

Saldırganların projenin resmi X hesabından paylaştığı gönderilerde şu ifadeler yer aldı:

Akıllı sözleşmelerimizde kötü aktörler tarafından istismar edilen bir güvenlik açığı bulundu. Bu süre zarfında, akıllı sözleşmelerimize bağlı varlıkların güvenliğini garanti edemiyoruz. Lütfen güvende kalmak için varlıklarınızı aşağıdaki adrese taşıyın.

Söz konusu gönderilerde yönlendirilen adres tamamen hackerların kontrolünde olan ve kullanıcıların varlıklarını çalıp kayıplara karışmayı amaçlayan dolandırıcılık adreslerini içeriyordu.

Bu dolandırıcılık girişiminin üzerinden çok geçmeden sosyal medya hesaplarının kontrolünü ele geçiren ekip tüm paylaşımları sildi. Toplululk üyeleri Rocket Pool akıllı kontratlarının saldıra uğramadığını, sadece sosyal medya hesaplarının kısa süreliğine ele geçirildiğini doğruladı. Siber saldırganların bu operasyon kapsamında yatırımcılardan varlık çalıp çalamadığına dair henüz bir detay paylaşılmadı.

Projenin yerel token’ı RPL bu durumdan gözle görülür oranda etkilenmese de kripto para piyasasındaki genel düşüşü takiben bir değer kaybı yaşandı. Rocket Pool toplam kilitli varlık değeri (TVL) bakımından Ethereum ağındaki en büyük beşinci DeFi protokolü olarak öne çıkıyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %4,7 değer kaybeden  RPL, yazım esnasında 32,77 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!