Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Holdingin CEO’su: 2019 Yılında 20 Büyük Banka XRP Kullanacak!

XRP kripto para biriminin üreticisi olarak da bilinen Ripple, özellikle 2018 yılının başlarından beri hız kazandırdığı ödeme ağı ortaklıklarında ciddi bir yol kat etti. Doğuda Japonya’nın en büyük finansal kurumlarından birisi olan SBI Holdings ile bile ortaklık imzalayan Ripple, çok yakın bir zamanda SWIFT ile de anıldı.

SBI Holdings CEO’su Yoshitaka Kitao, yakın zamanda yaptığı bir röportajda Ripple firmasının gerçekleştirdiği başarılara değindi ve XRP’nin sınır ötesi ödemeler için ne denli önemli olduğunu ifade etti. Yoshitaka söz konusu röportajda XRP’yi ödeme sistemlerine entegre etmenin yeni yollarını aradığını ve XRP’nin 2025 Osaka Expo etkinliğinden önce çok farklı yerlere gelmesini istediğini açıkladı.

Kitao, Bitcoin ile ödeme yapmanın zor olduğunu ve XRP’nin buna alternatif olarak gelebileceğini düşünüyor. Zamanı geldiğinde XRP’nin ‘kanatlanması’ için ‘sahneyi hazırlamak’ istediğini belirten CEO, sözlerine şunları da ekledi:

”Bence 2019 yılı dünyanın en büyük bankalarının yaklaşık 20 tanesinin uluslararası para işlemleri için XRP kullanmaya başlayacağı yıl olacak.”

Kitao, Japonya’nın şimdiden ”Money Tap” isimli bir para transferi uygulamasına sahip olduğunu ve bunun XRP değil, dağıtık defter teknolojilerini kullandığını açıkladı. Ünlü CEO Money Tap uygulamasının da R3 blockchain yazılım firmasının ”Corda” platformu ile XRP kullanmaya başlamasını istiyor. Bilindiği üzre R3 ve SBI Holdings geçtiğimiz tarihlerde yeni bir ortaklığa imza atmıştı.

XRP, dün SWIFT haberi ile yaşadığı yükselişten sonra yerini düşüşe bıraktı ve %2.60’lık değer kaybı ile 0.31 dolardan alıcı bulmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment