Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Startup Firması TRM Labs, 1.7 Milyon Dolarlık Fon Topladı!

San Francisco tabanlı yasalarla ve regülasyonlarla uyum odaklı kripto para startup firması TRM Labs, yaptığı ilk fonlamada risk sermayesi firması Blockchain Capital’in de aralarında bulunduğu yatırımcılardan 1.7 milyon dolar toplamayı başardı.

Perşembe günü yapılan duyuruya göre, Blockchain Capital’in yanı sıra Tapas Capital, Green D Ventures ve MBA Fund gibi firmalar da fonlamaya katılanlar arasında. 2017 yılında kurulan TRM, temel olarak kripto para endüstrisindeki uyumluluğu kolaylaştırmayı ve düzene sokmayı amaçlayan bir firma. Firma elde edilen fonun direkt olarak mühendislik birimini büyütmeye ve kendi ‘token ilişkileri yönetim platformunu’ daha fazla geliştirmeye aktarılacağını vurguladı.

TRM CEO’su ve kurucu ortağı Esteban Castano, konu hakkında yaptığı açıklamada kripto apra birimlerinin dünya içerisinde demokratikleştirme gücüne olacağına inandıklarını ve isteyen herkesin finansal hizmetlere ulaşması konusunda devrim yaratacağını vurguladı. CEO, buraya ulaşmak için ise ‘herkesin regülasyonlarla daha uyumlu hale’ gelmesi gerektiğinin altını çizdi.

TRM’nin ‘token ilişkileri platformu’ isimli hizmeti, kripto para firmalarının kara para aklamayı önleme (AML) ve buna benzer regülasyonlar konusunda yaşadığı sıkıntıları çözmeyi ve müşterilere bunların nasıl daha rahat yapabileceklerini göstermeyi amaçlıyor. Firma bunun yanı sıra kara para aklama veya piyasa manipülasyonu gibi şüpheli eylemleri tespit etmek için büyük veri ve makine öğrenimi gibi diğer teknolojileri de kullanmakta.

Firmanın fonlamasını yöneten Blockchain Capital, 2018 yılının Kasım ayında Securitize isimli firmaya yapılan 13 milyon dolarlık fonlamaya da liderlik etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment