Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Japon Borsadan 21 Ülkeye Kısıtlama: Sadece Bu Kripto Paralara İzin Verilecek!

Japonya merkezli en büyük para kripto borsası BitFlyer, kripto para işlemlerinde kara para aklamayı engellemek için seyahat kuralını aktif hale getirdi.

Coinpost’un haberine göre BitFlyer, Coinbase tarafından başlatılan TRUST (Travel Rule Universal Solution Technology) sistemini devreye aldı. Borsa bu kapsamda, kripto para transferlerine ilişkin tutumunu düzenleyici çerçeveye göre şekillendirecek.

BitFlyer, yürürlüğe sokulan TRUST sistemi doğrultusunda ABD, Hong Kong, Almanya ve Güney Kore’yi içeren 21 ülkeye artık yalnızca bazı kripto paraların transferlerine izin verecek. Açıklamada, bu kripto paralar arasında Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Chainlink (LINK), Polygon (MATIC), Shiba Inu (SHIB) ve Basic Attention (BAT) gibi çeşitli ERC-20 tokenları gibi TRUST uyumlu varlıklar bulunduğu belirtildi.

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase tarafından başlatılan bir sistem olan TRUST’a uymayan platformlara yapılan transferler ise kısıtlamaya tabi tutulmayacak. BitFlyer’ın açıklamasına göre listede yer almayan ülkelere ve özel cüzdanlara yapılan transferler borsa üzerinde bulunan herhangi bir kripto para ile gerçekleştirilebilir. “Seyahat kuralı” olarak adlandırılan önlemler kapsamında kara para aklama karşıtı tutumun sıkılaştırılması amaçlanıyor.

Öte yandan Japonya parlamentosu tarafından 1 Haziran itibariyle yürürlüğe sokulacak kural dahilinde 3 bin doların üzerindeki kripto para transferini işleyen herhangi bir finans kurumunun müşteri bilgilerini alıcı borsaya veya kuruma iletmesi gerekecek. İletilecek veriler arasında transferi gerçekleştiren şahısların adı ve adresi de yer alacak.

BitFlyer’ın ABD iştiraki kısa bir süre önce New York mali düzenleyicisi tarafından siber güvenlik gereksinimlerini karşılamadığı gerekçesiyle para cezasına çarptırıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!