Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Kripto Para Borsasından Onay ve Ret Durumu İçin Ethereum Fiyat Tahmini!

20 milyon kullanıcısı bulunan Bitget, Ethereum ETF’e yönelik beklentilerini paylaştı.

Bitget araştırmacısı Ryan Lee yapmış olduğu analizde, olası bir spot Ethereum ETF onayının fiyat, likidite ve piyasa dinamikleri konusunda ne gibi etkiler yaratacağını açıkladı.

Ethereum ETF’lerinin Bitcoin ETF’ine oranla daha düşük işlem hacmine sahip olacağını belirten Ryan Lee, ABD hisse senetleri borsasından gelen yatırımların ve fonların likidite artırarak Ethereum fiyatında yükselişe yol açabileceğini söyledi.

Ethereum ETF onayına yönelik zorlukların ve belirsizliklerin devam ettiğini ifade eden araştırmacı, ETH benzeri kripto paraların da bu yolu izleyebileceğini vurguladı.

Ryan Lee makalede şu ifadelere yer verdi:

BlackRock gibi kuruluşların Ethereum ETF’sini onaylaması, diğer kripto paraları kapsayan ETF’lerin önünü açarak denetimli finansal ürünler aracılığıyla erişilebilen kripto varlık yelpazesini genişletebilir. Tersine, Ethereum ETF’si reddedilirse, PoS tabanlı kripto para birimleri hariç olmak üzere, ETF’ler için yalnızca rezerv kanıtı gibi Bitcoin ile aynı standartları izleyen kripto para birimlerinin dikkate alınacağı anlamına gelebilir.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan gelebilecek olası bir ret kararının arkasından şirketlerin yeniden başvuru yapabileceğini belirten Lee, nihai onayı almak için daha çok çalışmanın gerekli olabileceğini söyledi.

Ethereum fiyatında ne bekleniyor?

Spot Ethereum ETF onayının gelmesi ve gelmemesi durumunda iki farklı fiyat analizi yapan Lee, 3 bin dolar ve 5.500 doları işaret etti. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Piyasa duyarlılığına bağlı olarak ETH/BTC kuru geçtiğimiz yılın zirvesi olan 0,07 ile 0,075 aralığına geri dönerek ETH’nin fiyatını 5.000 ila 5.500 dolar arasına çekebilir. ETH spot ETF’si onaylanmazsa, piyasa geçici bir durgunlukla karşılaşabilir ve ETH potansiyel olarak 3.000 dolar civarına gerileyebilir.

Lee ayrıca ret kararının gelmesi durumunda altcoin sezonunda yavaşlama gelebileceğini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!