Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Merkeziyetsiz Borsa Unıswap’ten BNB Chain Entegrasyonu İçin İlk Onay Geldi

İşlem hacmi bakımından dünyanın en büyük merkeziyetsiz kripto para borsası (DEX) Uniswap (UNI), BNB Chain entegrasyonu için topluluktan ilk onayı aldı.

OxPlasma Labs tarafından oylamaya sunulan Unsiwap V3’ün BNB Chain entegrasyonuna topluluk tarafından ilk onay geldi. Yaklaşık 20 milyon adet UNI token’ın kullanıldığı ve binlerce topluluk üyesinin katılım sağladığı oylamada %80 lehte karar çıktı. Ancak bir ön oylama olan teklifin resmen kabulü için son bir topluluk oylaması daha yapılacak.

OxPlasma Labs’a göre bu denli büyük yüzdeli bir topluluk onayı, platformun yönetişim tarihindeki en yüksek “hemfikir durumu” olarak kayıtlara geçti.

Öte yandan Uniswap V3 ile BNB Chain’i birleştirecek son oylamanın birkaç hafta içerisinde başlaması planlanıyor. Bu entegrasyonun BNB Chain ekosisteminden en az 1 milyar dolar ek likidite ve 1-2 milyon yeni kullanıcı sağlayacağını belirten 0xPlasma geliştiricileri, konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

BNB Chain’e dağıtım, Uniswap’in Binance ekosisteminde DeFi’nin artan popülaritesinden yararlanmasına yardımcı olabilir. Öte yandan BNB Chain, Uniswap V3’ün işlevselliğini artırabilecek stake etme ve cross-chain desteği gibi benzersiz özellikler sunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!