Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Mesajlaşma Uygulaması Line, Kripto Para Borsası Açtı

Uzak Doğu’daki en popüler mesajlaşma uygulamalarından birisi olan Line, Singapur’da yeni bir kripto para borsası açtığını duyurdu. Bitbox olarak isimlendirilen borsa, haftanın ilk saatleri ile birlikte aktif bir şekilde hizmet vermeye başladı.

Aralarında Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) Tether (USDT), Ripple (XRP), Litecoin (LTC), Ethereum Classic (ETC), Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Gold (BTG), MonaCoin (MONA), Qtum (QTUM) ve Golem’in (GNT) bulunduğu 28 ayrı kripto parayı portföyünde barındıran borsada koinlerin büyük çoğunluğu BTC, ETH ve USDT ile trading çifti olarak işlem görebilecek.

Borsanın resmi web sitesinden yapılan açıklamada BitBox’un sadece kripto para odaklı bir borsa olacağı ve dolar ya da Kore Won’u gibi itibari paraların borsada işlem görmeyeceği de belirtildi.

Borsada aralarında İngilizce, İspanyolca, Korece, Çince, İspanyolca, Fransızca ve Almanca’nın da bulunduğu 15 farklı dil seçeneği olacak ancak borsa Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Japonya, Belarus ve çeşitli Afrika ülkelerinde ise şu an için hizmet vermeyecek.

Yıl başında Line, borsa ile ilgili Japonya Finansal Hizmetler Servisi’ne (FSA) başvuruda bulunmuş ancak başvuru; Coincheck olayında yaşanan ve 530 milyon dolarlık NEM tokeninin çalındığı hack olayının ardından başlayan süreç sebebiyle ertelenmek durumunda kalmıştı.

Line’ın şu anda Amerika’da da kripto para borsası lisansı alabilmek için sıkı bir çalışma içinde olduğu belirtilirken, ilk olarak Singapur’un merkez olarak seçilmesinin altında yatan nedenin ise, ülkenin Çin’deki yasaklardan sonra kripto para konusunda ön plana çıkması olduğu iddia edildi.

Haziran ayının sonuna doğru uygulamanın gelecekteki planlarına dair açıklamalar yapan Line CEO’su Takeshi Idezawa, şu ifadeleri kullanmıştı:

”Kripto paralar konusunda kendimizi zorlamak istiyoruz. Finansal hizmetlerimizi global çapa taşımak için çalışmalar yapacağız.”

Mayıs ayında ICO yapacağı yönünde iddialar çıkan şirket, yaptığı resmi açıklama ile bu iddiaları yalanlamıştı. Japonya ve diğer Uzak doğu ülkelerinde oldukça popüler olan mesajlaşma uygulamasının yaklaşık ayda 200 milyon kullanıcıya hizmet verdiği tahmin ediliyor.

Line, kripto para sektörüne katılan dev letişim firması Telegram’ın ardından, bu sektörde şansını deneyen bir başka dev olacak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment