Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bulgaristan’ın Finans Otoritesi Kripto Para Sektörünü Gözetleyecek

Bulgaristan‘ın düzenleme otoritesi Finansal Denetim Komisyonu (FSC), kripto para sektöründeki para aklama ve dolandırıcılık vakalarıyla mücadele etmek için sektörü gözetlemeye başlayacak.

Bulgaristan’daki Finansal Denetim Komisyonu (FSC), yaptığı açıklamada sektördeki çeşitli yasa dışı faaliyetler nedeniyle kripto para ve ICO sektörlerini gözetlemeye başlayacağını duyurdu.

FSC tarafından ‘Bankacılık Harici Finans Sektöründeki Finans Teknolojilerini Gözetleme Stratejisi’ başlığında yayınlanan yazıya göre komisyonun en çok üstünde duracağı konular şunlar olacak:

  • bankacılık harici finans sektöründe yenilikçi ürünler/hizmet ve teknolojiler sunan şirketlere lisans verilmesi veya bu şirketlerin kaydedilmesi
  • bulut hizmetleri de dahil olmak üzere dış kaynak hizmetlerinde düzenleme yapmaya gerek olup olmadığı
  • yenilikçi merkezlerin oluşturulması
  • siber-güvenlik risk yönetimi

FSC’nin yaptığı açıklamalardan biri şu şekilde:

“Bankacılık haricindeki finans sektörünü düzenlemenin en zorlayıcı yanı hem teknolojinin önünü açacak hem de sektördeki yatırımcıların güvenliğini sağlayacak dengeli düzenlemeler getirmek.”

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi’nin (ESMA) verilerine göre 2016 yılının ilk dokuz ayında fintech sektörüne yapılan yatırımlar toplamda 19 milyar dolar değerindeydi. Bu değerleri 2013 yılıyla kıyaslayacak olursak arada beş katlık bir artış olduğunu görürüz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment