Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Piyasa Yapıcıdan Binance’e Yüklü Transfer: Altcoin Fiyatı Düşüşe Geçti!

Dev piyasa yapıcı Wintermute ve anonim bir balina milyonlarca dolarlık Arkham (ARKM) işlemiyle dikkatleri üzerine topladı.

On-chain analiz platformu Etherscan tarafından sağlanan verilere göre piyasa yapıcı Wintermute, 5 Ekim günü milyonlarca ARKM transferi yaptı. Verilere göre TSİ 12.45 sularında harekete geçen piyasa yapıcı yaklaşık 1,9 milyon dolar değerinde 5 milyon adet ARKM’ı kripto para borsası Binance’e transfer etti. Piyasa uzmanları bu transferi satış öncesi yapılan bir hazırlık olarak yorumladı.

Bu transferle birlikte Wintermute son 2 gün içerisinde toplam 2,54 milyon dolar değerinde 6,65 nilyon ARKM’yi Binance’e aktarmış oldu.

Piyasa yapıcı Wintermute’un elinde halihazırda 1,2 milyon dolar değerinde 3 milyon 250 bin ARKM bulunuyor.

Öte yandan on-chain analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan verilere göre Arkham Ecosystem Fund olarak tanımlı cüzdan yaklaşık 10 milyon dolar değerinde 25 milyon ARKM’yi anonim bir cüzdana transfer ederek dikkat çekti.

Ardından bu cüzdan deneme amaçlı olarak 20 ARKM’yi Binance cüzdanlarına gönderdi. Transfer edilen 25 milyon ARKM toplam arzın %2,5’ine tekabül ediyor.

ARKM %15 düştü

CoinGecko verilerine göre yapılan bu transferler fiyat üzerinde ciddi bir volatiliteyi tetikledi. Günlük mum açılışını 0,402 dolardan yapan ARKM, önce %10 yükselerek 0,440 dolara ardından %15 düşerek 0,376 dolara geriledi. ARKM yazım esnasında 0,384 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!