Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Altcoin Boğaya Mı Hazırlanıyor? 50 Milyon Dolar Tahsis Edecek!

Katman-1 blockchain’i Sui Network (SUI), ağ büyümesini artırmak için 51 milyon dolar değerinde önemli bir adım atmaya karar verdi.

Sui Foundation tarafından 5 Ekim günü yapılan açıklama dikkat çekti. Ekip, ağ büyümesini desteklemek için yaklaşık 51 milyon dolar değerinde 117 milyon SUI tahsis edeceğini beyan etti.

Yapılan açıklamada SUI tokenlarının hepsi halihazırda piyasaya sürülmüş olduğu için tahsis işleminin arz artışına yol açmayacağı vurgulandı. Ağ büyümesi ve benimsenmesi için harcanacak 117 milyon SUI, dolaşımdaki arzın %13,6’sını ve toplam arzın %1’ini temsil ediyor.

Söz konusu 117 milyon SUI, ağ üzerindeki geliştiricileri desteklemek, piyasa yapıcılara likidite sağlamak, daha fazla topluluk benimsemesi kazanmak ve SUI tabanlı merkeziyetsiz finans (DeFi) projelerini desteklemek için kullanılacak.

On-chain verilerine göre SUI, piyasaya sürüldüğü ilk günden bu yana dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Proje, tek bir günde 65,8 milyon işleme ev sahipliği yaparak diğer tüm blokzincirleri arasında bir rekora imza attı. Fakat görünen o ki ekip bununla yetinmeyecek ve gelecek boğa koşusuna daha iyi hazırlanmak adına çalışmalarına devam edecek.

Sui Vakfı Genel Müdürü Greg Siourounis, ilk 5 ayda sergilenen performansın dikkat çekici olduğunu belirtirken hedeflerine giden yolda daha fazlasını yapmak istediklerini vurguladı:

Sui ve topluluğunun ilk beş ayda ulaştığı kilometre taşları dikkat çekiciydi. Ancak bunlar bu ağın başarmak için inşa edildiği şeyin yalnızca bir kısmını temsil ediyor. Bugünkü yeniden tahsis eylemi, Sui’nin geliştiriciler ve ekosistem katılımcılarından oluşan topluluğu için yeni bir rüzgar sağlayacak ve Sui’nin ekosisteminin önümüzdeki aylarda ve sonrasında büyümesini hızlandıracak önemli bir kaynak olacak.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %1,6 yükselen SUI, yazım esnasında 0,444 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!