Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Şirket İki Altcoin’e Dikkat Çekti, Bitcoin ve Kripto Paralardaki Yükselişin Sebebini Açıkladı!

Wall Street’in dev kurumu Bernstein,son günlerde kripto paralarda yaşanan ivmeli yükselişin sebebini açıkladı.

Bernstein 9 Ocak tarihinde yayınladığı bir araştırma raporunda, kripto para sektörünün 2023 yılına nispeten pozitif bir şekilde başladığını belirtti. Başta Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi kripto para birimlerinin yıla yükselişle başladığı belirtilen raporda, bazı altcoinlerin piyasanın genelinde ayrışarak oldukça yüksek performans gösterdiği aktarıldı.

Raporda, yakın zamanda ralli yapan altcoinlerin genelinin Solana (SOL) ve Lido DAO (LDO) gibi yoğun bir şekilde short (kısa) yönlü işlem alınan varlıklar olduğu tespit edildi. Bir sonraki Ethereum ağı güncellemesinde stake edilmiş ETH’lerin geri çekilebilmesi özelliğinin getirilemeyeceğini düşünen yatırımcıların LDO‘da short pozisyon aldığı raporda belirtilen detaylar arasında yer aldı. Öte yandan FTX iflasının SOL’ün çöküşüne neden olacağını düşünen yatırımcılar ise SOL’de yüklüce short pozisyon almıştı.

Ancak short pozisyonların tasfiye edilmesi ve pozisyon sahiplerinin pozisyonları kapatmak için SOL ve LDO almak zorunda kalmasıyla beraber son 7 gün içerisinde LDO yaklaşık %62, SOL ise yaklaşık %33’e varan değer artışı yaşadı. Aynı zaman aralığında Bitcoin %4,6 değer kazanırken Ethereum ise %7,7 değer kazandı.

Raporda, Ethereum’un tüm sistemin temel unsuru olduğu ve ne zaman başladığından bağımsız olarak bir sonraki döngünün zirvesindeki varlık olmaya devam edeceği de belirtildi.

Öte yandan FTX iflasının batıdaki yatırımcıları hala kripto para piyasalarına karşı temkinli olmaya zorladığına dikkat çeken rapor, yeni alımlarda ABD yerine Asya’nın başı çektiğinin altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!