Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Şirket Intel, Ledger ile Ortak Çalışacak

Teknoloji devi Intel, kripto para sistemleri girişimi Ledger ile ortaklık yapacağını bildirdi.

Ekim ayının sonlarında başlayan ortaklıktan doğacak olan proje, dijital paraların güvenli bir şekilde saklanmasına yönelik. Proje, Ledger’ın blockchain açık kaynaklı işletim sisteminin(BOLOS) Intel’in güvenlik yazılımı SGX’e entegre edilmesiyle hayat bulacak.

Ledger CEO’su Eric Larchevêque’e göre ortaklık sonucunda, gittikçe çoğalan kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik “inovatif” dijital para çözümleri ve çeşitli blockchain uygulamaları üretilecek.

“Satışa sunduğumuz donanımsal cüzdanlar, içinde kendi yazılımımız entegre edilmiş olan güvenli bir yonga setiyle geliyor. Bunu göz önünde bulundurursak, bilgisayar piyasasında büyük bir isim olan Intel ile çalışmak bize benzersiz bir fırsat sunuyor. Bu ortaklık ile gün geçtikçe büyüyen kullanıcı kitlemizin isteklerine cevap vermek adına, inovatif kripto para çözümleri ve blockchain uygulamaları geliştireceğiz.”

Projenin Detayları

Partnerliğin sonunda Intel ve Ledger, bütün özel kodların saklandığı, para transferlerinin oluşturulduğu ve doğrulandığı bir “koruma alanı” oluşturmayı hedefliyor. Ekim ayının başında Ledger ve Gemalto tarafından amacı buna çok benzer bir ortaklığa daha imza atılmıştı. Bu ortaklıkta ise yine Ledger’ın BOLOS ve Gemalto’nun Donanımsal Güvenlik Modülü(HSM) adlı bir kriptografik kod saklama sistemi bir araya getirilmişti.

Aslında bu ortaklık, Intel’in kripto paralarda izlediği “distributed ledger technology” yani paylaşımlı dijital kayıt teknolojisi stratejisinin bir parçası. Bu stratejinin geliştirilmesi için şirket aynı zamanda 21 Inc. adlı bir girişimle de Bitcoin madencilik çiplerinin dağıtımı üzerine anlaşma yapmıştı. Bu anlaşmadaki plan, 21 Inc. tarafından geliştirilen madencilik çiplerinin Intel’in masaüstü bilgisayar donanımlarına entegre edilmesiydi.

Ledger ve Intel tarafından yayınlanan bir basın açıklamasına göre, geliştirilen sanal kripto para saklama sistemini şimdiden denemek için başvuru yapan birkaç cüzdan sağlayıcısı bile olmuş. Başvuruda bulunmuş olan cüzdanlar arasında en göze çarpanlar ise MyEtherWallet ve Electrum.

Bu yılın başında, Intel aynı zamanda Çinli yatırım firması Tencent ve bazı diğer blockchain şirketleriyle de anlaşma yapmış. Şirketin bu anlaşmadaki amacı ise ticari blockchain uygulamaları geliştiren kurumların en tepesinde yer almak gibi görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment