Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Samsung, Eski Telefonları Kullanarak Bitcoin Madenciliği Düzeneği Oluşturdu

Samsung‘un yeni ‘upcycling’ girişimi, bir Bitcoin madencilik düzeneği içeren, alışılmışın dışında ve yaratıcı hizmetler için şirketin eski akıllı telefonlarını kullanıyor.

‘Upcycling’ Programı  40 Adet Kullanılmış Galaxy S5’i Bitcoin Madencilik Düzeneğine Dönüştürdü

Donanım konusunda sınırlı teknik özellik mevcut olmasına rağmen, sekiz adet Samsung Galaxy S5‘in standart bir masaüstü bilgisayara kıyasla üstün enerji verimliliği ile madencilik yapabildiği iddia ediliyor.

Madencilik düzeneği San Francisco‘da düzenlenen Samsung geliştirici konferansı sırasında açıklandı. Bu düzenek, Samsung‘un Kore‘deki Creative Digital City‘de bulunan inovasyon ve geliştirme için dahili bir merkez olan Creative Lab‘ın buluşu.

Kripto Para madenciliği dışında, Samsung programı, eski bir Galaxy table‘ı bir ubuntu-powered laptopa ve bir Galaxy S3 akıllı telefonu, ‘fishtank’ monitörüne dönüştürdü. Şirket ayrıca, ev güvenlik sisteminin temeli olarak yüz tanıma yazılımını içeren eski bir telefon kullandı.

Samsung, Upcycling Yazılımını Herkes İçin Kullanılabilir Hale Getirmeyi Planlıyor

Şirket, Samsung‘un Creative Lab‘ın eski telefonların kilidini açmasına ve yeniden kullanımına izin veren yazılımın yanı sıra, vitrine çıkarılan projeleri ücretsiz olarak planlama sözü verdi. Samsung sözcüsü Robin Schultz anakarta verdiği demeçte, “(bu) yenilikçi platform eski Galaxy telefonların tekrar hayata dönmesi için uygun ortamı sağlıyor ve belki de bir kenara atılacak ya da çekmecelerde unutulup gidecek cihazlara yeni imkanlar tanıyor” dedi.

Samsung‘un  Galaxy S3‘ü onarma girişimine katılan bir şirket olan iFixit‘in CEO‘su Kyle Wiens, devrim programına övgüler yağdırdı. Wiens, “Samsung‘un inşa ettiği şey, istediğiniz herhangi bir şeyi kurabilmeniz için donanım arasında bir katmandır. “Jailbreak‘den bir adım daha aşağı, Android‘i tamamen kaldırıyor” dedi. Wiens, girişimi “eski elektroniklerin uzun süre çalıştırılmasının zorluğunu atlatmak” ve yazılımları güvenli hale getirmek” olarak tanımlıyor.

Wiens, Projeyi Eski Samsung Cihazlarının İkincil Piyasa Değerini Artırma Potansiyeline Sahip Olduğunu Açıkladı

Wiens şunları ekledi:

Samsung cihazlarının değerini uzun vadede korumak istiyor. Yeni bir Note için bin dolarlık yeni bir fiyat çıkacaklarsa, insanların eskisini beş yüze satabilmesi bin dolar harcamayı daha kolay hale getirir. “

Samsung, halihazırda devridaim projesi için yer tutucusu GitHub‘a ev sahipliği yapıyor. Bu sitenin gelecekte teknolojinin yeniden kullanımı etrafında inşa edilmiş merkezi olmayan bir topluluğun temelini oluşturması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment