Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Bitcoin’i “Emtia” Olarak Düzenleyecek

Güney Kore’nin merkez bankası Kore Bankasının yöneticisi Lee Joo-Yeol, Bitcoin’in bir “para birimi” olarak değil de bir “emtia” olarak düzenleyeceğini duyurdu. Ancak bu düzenlemenin yakın zamanda gerçekleşmeyeceğini de bildirdi.

Kore Bankasının Millet Meclisi tarafından denetimi sırasında konuşan Lee, Bitcoin gibi dijital paraların, Uluslararası Ödemeler Bankasının tanımına bakıldığı zaman, bir “para birimi” olarak tanımlanamayacağını söyledi.

“Uluslararası Ödemeler Bankasının tanımlaması esas alındığında dijital paraları ‘para’ olarak görmek zor. Emtia olarak görüldüğünde, dijital paraların düzenlenmesi uygun olur. Para birimi olarak düzenlenemezler.”

Güney Kore’nin Dijital Paralara Bakışı

Kripto paralarla ilgili problemlerin hızlıca araştırılmasını sağlamak için Güney Kore 2016 yılında Bitcoin ve Bitcoin borsalarını yasal olarak düzenleme ve lisanslama yollarını araştıracak bir ekip kurmuştu. Bu yıl haziranın başlarında CNN tarafından yapılan bir habere göreyse, bu ekibe dahil olan kişiler “kripto paraların sisteme şuan dahil edilip edilmemesi ve dahil edilseler sistemin nasıl çalışacağı” konularında hemfikir değiller.

Bu konuda hemfikir olmasalar bile, bu ekibin önderliğinde Güney Kore’nin mali düzenleyici kurumu Finansal Denetim Hizmeti (FDH), ICO’lara bir yasak getirmişti. Bu yasağın amacı yatırımcıları muhtemel sahtekarlıklardan korumak. ICO’lara böyle bir yasak gelmesi sonucunda insanlar “acaba Güney Kore de Çin gibi yerel kripto para ticaretine kısıtlamalar mı getirecek?” diye endişelenmişti.

FDH başkan yardımcısı Kim Yong-Bum ICO’lara yasak koyulduğu zaman şöyle söylemişti:

“Yüksek sahtekarlık ihtimali gibi olumsuz şeyler hakkında endişeliyiz. ICO’lar her biçimde yasaklanacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment