Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 6300$’ı Aşarak Yine Rekor Kırdı

Bitcoin sene başından beri olduğu gibi rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor.

Bitcoin, 29 Ekim 23.30 saatlerinde Bitfinex isimli, haber saatine göre dünyanın en büyük Bitcoin işlem hacmine sahip borsasında 6345 $ ile rekor kırdı. 6000 $ barajını aşalı 10 gün geçen Bitcoin 24 saatte %8’in üstünde artış gösterdi ve bu tutumu ile yatırımcılarını mutlu etmeye devam ediyor.

Bitcoin ayrıca 180 milyar $’lık kripto para piyasasında 100 milyar $‘lık işlem hacmini hala elinde tutuyor. Kripto para piyasasına bakıldığında 100 milyar $’dan fazla işlem hacmine sahip olan Bitcoin, piyasanın yaklaşık %58‘ine hakim durumda.

30 Ekim Bitcoin Grafiği
30 Ekim Bitcoin Grafiği

Art arda yaşanan forklar

Geçtiğimiz günlerde yaşanan Bitcoin Gold forku sonrasında, insanların Bitcoin Cash forkunda kaçırdıkları “havadan para” umuduyla Bitcoin aldıkları, fiyatının çakılacağı şeklindeki yorumlara aldırış etmeyen Bitcoin, bugün yine kırdığı rekor ile sağlamlığını sergiliyor. Ayrıca yatırımcısını da bir o kadar sevindiriyor.

Bitcoin Gold forkunun hemen ardından çıkan Bitcoin Silver forku söylentileri ise kafalarda yine soru işaretleri oluşturmaya başlamıştı. Yatırımcılarsa BTG’den sonra bir süre sakin bir piyasa beklentisindeydi. Ancak bu haberler de fiyata bir etki edememiş ve yeni rekorun önüne geçemediği görülüyor.

Bitcoin Cash, Bitcoin Gold ve sırada olan Bitcoin Silver forku da Bitcoin’in otoritesi ve gücünü yıldırmaya çalışsa da, Bitcoin’in her geçen gün kırdığı rekorlar ile görüyoruz ki tüm bu çabalar sadece bir çaba olarak kalmaya devam ediyor.

Sene başından beri %500 artış

2017 yılının başında 1000 $ civarlarında seyreden Bitcoin, 11 aylık süreçte %500’ün üstünde artış gösterdi. Ve her geçen gün kırdığı rekorlar ile yatırımcısını mutlu etmeye devam ediyor.

Diğer kripto para birimleri ile kıyaslayacak olursak Bitcoin istikrarlı şekilde gösterdiği yükseliş ile en iyi yatırım aracı olduğunu kanıtlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment