Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinliler Bitcoin Düzenlemesini Değiştiriyor mu?

Çin’de bu yılın en önemli kongresi olan Çin Komünist Partisi 19. Ulusal Kongresi 24 Ekim’de sona erdi. Kongrenin bitişiyle birlikte bazı geçici düzenlemeler ve poliçeler iptal edildi. Değişecek olan bu düzenlemelerin arasında “Bitcoin ticaretinin yasaklanması” da olabilir.

Bir kripto para ticaret platformu olan ZB.com bütün ticaret fonksiyonlarının 1 Kasım’dan itibaren aktifleştirileceğini ve kullanıcıların şimdiden hesaplara bakiye yükleyebileceğini duyurdu.

Duyuruya göre platform, Çin dahil olmak üzere dünyanın her yerinden kullanıcıları kabul edecek. Web sitesinin dil seçenekleri Çince ve İngilizce’den ibaret.  Ancak yine de Bitcoin ve diğer kripto paralara dair yasaklamanın kalktığını düşünmek için henüz çok erken. Platform, hükümet tarafından yakında kapatılabilir. Ancak bazı insanların söylediğine göre platformun arkasında Çin hükümeti var.

Offline ticaret regülasyondan sonra yaygınlaştı

Şimdilik 1 Kasım’dan sonra ne olacağını kimse bilmiyor. Eğer izin gelirse bu, Çinli Bitcoin yatırımcıları için iyi haber demek, çünkü Bitcoin borsaları kapatıldığından beri yatırımcılar Bitcoin ticareti için Çin’in Ebay’i sayılabilecek bir site olan Taobao‘yu kullanıyor. Taobao; Alibaba, Wechat ve QQ’ya ait bir şirket. Çin için şimdilik offline Bitcoin ticareti yaygın hale gelmiş durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment