Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vietnam Merkez Bankası Kripto Paraları Yasaklıyor

Vietnam merkez bankası ülke sınırları içinde dijital paraların kullanılmasını yasakladı. Merkez bankası aynı zamanda 2018’den itibaren dijital para kullanan kişilerin yakalandıkları takdirde para cezası ödeyeceklerini duyurdu.

Merkez bankası tarafından hazırlanan ve 2018’in ilk çeyreğinde yürürlüğe girecek yeni yasa kapsamında Bitcoin ve diğer dijital paralar yasak olarak ilan edilirken bu paraların kullanımı da yasaklandı. Bahsi geçen yasaya göre yalnızca Vietnam merkez bankası tarafından basılmış ya da kontrol edilen para birimleri yasal ödeme metotları olarak kabul görecek.

Yasağın Yaratabileceği Etkiler

Bitcoin daha çok yakın bir zamanda 6,000 $ sınırını açıp tüm zamanların rekorunu kırdı ve son haftalarda da gayet olumlu yönde ilerliyor. Vietnam’ın dijital paraları yasaklaması, dijital parayla işlem yapmak isteyen kişileri neredeyse hiç etkilemeyecek. Tıpkı Çinli yatırımcıların Çin’deki Bitcoin borsaları kapanmış olsa dahi hala daha Bitcoin kullanabiliyor olması gibi. Hükümetin yapabileceği tek şey, dijital para kullanan “merkezli” şirketlere karşı bir mücadele başlatmak.

Finans piyasasında gerçekleşebilecek yeniliklerin önünü tıkadığı için Vietnam’ın kripto paralara karşı böyle bir tavır alması talihsiz bir haber. Ancak Vietnam’ın böyle bir karar alması, diğer ülkelerin izledikleri adımları mı taklit ediyorlar diye düşündürüyor. Dijital paraları hala daha pek çok kişi, kişinin ötesinde pek çok ülke, tamamen “yasa dışı” eylemler için kullanılan bir araç olarak gördükleri için katı yaptırımlar gelmeye devam ediyor. Ancak dijital paralara karşı olan bu algı ilerleyen zamanlarda yok oldukça ülkelerin de dijital paralara karşı uyguladıkları bu katı yaptırımları kaldırması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Esat
    Posted 30 Ekim 2017 - 14:12 14:12

    Vergi alamayacağız diye korku içinde herkes

Leave a comment