Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankasından Kripto Paralar Hakkında Uyarı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkez bankası yöneticisi Mubarak Rashed Khamis Al Mansoori, dijital paraların ticaret işlemlerinde kullanılmasına karşın halkta uyarıda bulundu.

Mansoori’ye göre dijital paralar para aklama ve terörizm gibi eylemlerde kullanılabildiği için halk açısından tehlikeli.

Mansoori, dijital paraların riskli olduğunu ICO‘ları örnek vererek anlatıyor. Mansoori’ye göre birkaç ülkenin ICO’ları yasaklamasından sonra kripto paraların düşüşe geçmesi, tehlikeli olduklarının göstergesi:

“Bazı ülkeler ICO’ları yasaklayacaklarını duyurduklarında dijital para birimlerinin fiyat kaybına uğraması, dijital paraların riskli olduklarını gösteriyor.”

Kripto Paraları Kontrol Etme Çabası

Dünyanın pek çok ülkesinde merkez bankaların Bitcoin ve Ethereum kripto paralara karşı pasif veya aktif direniş gösterdiği zaten biliniyor ve gözlemlenebiliyor. BAE merkez bankası yöneticisinin de dijital paralara karşı böyle bir tepki göstermesi, pek çok farklı merkez bankanın ortak düşüncesinin söze dökülmüş hali.

BAE merkez bankası şuana dek ülke sınırları içinde dijital para ticareti yapmak gereken lisans başvurularını reddetti. Bu yüzden de yerel kripto para borsaları maalesef BAE’de hizmet veremiyor.

Aynı zamanda Emirates Investment Bank’in baş yöneticisi olan Mansoori dijital paraların gelişimiyle alakalı olarak ise şu yorumda bulundu:

“Dijital paralar oldukça spekülatif ve arkalarında elle tutulur bir şey yok.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment