Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Büyük Yatırımcılar Bitcoin ile Büyük Paralar Kazanıyor

Bitcoin’in destekleyicileri gün geçtikçe artıyor ve kripto para ekosistemine daha fazla para akıtıyor. Bu da finans devlerinin ilgisini çekerek Bitcoin’in değeri ve potansiyeli ile tanışmalarını sağlıyor.

Bir Zamanlar Başarılı Bir Menkul Kıymetler Borsası Yatırımcısı İken Şimdi Başarılı Bir Bitcoin Yatırımcısı

1991-2005 arasında menkul kıymetler borsasına hakim bir portföy yöneten etkileyici yatırımcı Bill Miller, şimdilerde Bitcoin sayesinde çok para kazanıyor.

Wall Street Journal‘ın bir raporuna göre Miller varlıklarının %30’unu Bitcoin’e yatırdı. Bitcoin’i 350$ iken satın aldı. Bu yazının yazıldığı sırada ise Bitcoin’in değeri 6,200$’ı aştı.

2.3 Milyar Dolar‘lık varlıklarının 154 Milyon‘u koruma fonu. Fon bu yıl boyunca %72.5 değer artışı gösterdi. Miller’ın 2016’da varlıklarının%5’i halindeki Bitcoin şu an %30’unu kapsıyor.”

Miller, Bitcoin hakkındaki olumlu görüşlerini şu şekilde açıkladı:

“İnanıyorum ki Bitcoin‘in 0’a vurması hala küçümsenemeyecek bir ihtimal. Ama bunun gerçekleşmediği her gün risk sermayesi Bitcoin ekosistemine akıyor ve daha fazla insan Bitcoin ile tanışıp satın alıyor.”

Bazı Eski Yatırımcılar Hala Bitcoin’e Aşina Değil

Bitcoin‘in değerli özelliklerine ışık tutuldukça kripto para hayranlarının sayısı katlanarak artıyor.  Yine de, zirvedeki bazı yatırımcılar hala konu hakkında eğitilmiş değil. Bilinmeyenden korkarak değişimi reddediyor ve şüpheli yaklaşmaya devam ediyorlar.

Bunun önemli bir örneği de nüfuzlu kimselerden Warren Buffett, Bitcoin‘in potansiyelini reddediyor ve değerli özellikleri konusunda hala ikna edilemedi.

MarketWatch‘ın bildirdiklerine göre, yakın zamanlarda işletme öğrencileri ile konuşurken Buffett, “Bitcoin‘e değer veremezsiniz çünkü değer üreten bir varlık tipi değil.” dedi. Ardından Bitcoin‘in ihtişamlı çıkışını “gerçek bir balondan başka bir şey olmadığını” söyleyerek nitelendirdi.

Omaha Kahini‘nin (Buffett’e verilen bir takma ad) bir yenilikteki potansiyeli keşfedemediği ilk sefer bu değil. Buffett’nin bu kararını vermesine sebep olan problemlerin biri de teknolojiye olan uzaklığı ve ilgisizliği. 

Örneğin Buffett önceden Google ve Facebook gibi sosyal medya sitelerinin potansiyelini takdir edememişti. Kendisi de sonradan Berkshire Hathaway‘in portföyüne geçen bu yatırımların en büyük hatalarından biri olduğunu kabul etti.

Google‘ı satın almama hatası görüşülürken Google’ın kurucuları onu IPO’ya katılmasını önerdilerse de cehaleti sebebiyle reddettiğini söyleyerek:

“İstediğim soruları sormak ve kendimi eğitmek için imkanım vardı ama ben bunu mahvettim.” dedi

Buffett, Amazon‘u satın alma şansını kaçırışını da “çok aptal” oluşu ile ilişkilendirdi.

Bitcoin ile Tanışıklık Olumsuz Bakışları Değiştirecek

Warren Buffett ve Suudi Prensi Alwaleed bin Talal kalibresinde teknolojik yenilikleri reddeden başka iş adamlarının da bulunduğunu varsayıyoruz. Ama finans ve endüstri dünyasındaki büyük isimler de kripto para hayranları kervanına katılıyorlar. Örneğin Bill Gates, Microsoft’un eş-kurucusu, Bitcoin konusunda heyecanlı. 2014’te Gates, “Bitcoin daha iyi bir para birimi.” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Benzeri bir şekilde, Apple’ın eş-kurucularından Steve Wozniak da heyecanlı. Bitcoin’in altından ve iddialı Amerikan Doları’ndan daha iyi olduğuna inanıyor.

Kripto paralara bakış açısı süratle değişiyor ve Bitcoin’in piyasada tırmanan değeri bunun göstergesi. Kripto paralar hakkında eğitim multi-milyarderlere ve yakın çevrelerine ulaşırken direnişleri düşecektir. Sonuçta, Bill Miller gibi çoğu Bitcoin‘in potansiyelini fark ederek bundan kar sağlamaya başlayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment