Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Varlık Yöneticileri Bitcoin Longluyor: Açık Pozisyon Tüm Zamanların Zirvesinde!

Chicago Ticaret Borsası’nda (CME) Bitcoin (BTC) üzerindeki açık faiz seviyesi tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Kurumsal ve bireysel yatırımcıların Bitcoin yükselişine olan inancı tepe yaptı. CME tarafından sunulan verilere göre Bitcoin üzerindeki açık faiz oranı rekor seviyeye yükseldi. Ekim ayı sonunda 1,04 milyar dolardan 1,98 milyar dolara ulaştı.

Bitcoin Kasım 2021’de 68.000 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığında, o dönemde varlık yöneticilerinin elinde bulunan CME Bitcoin uzun vadeli açık pozisyonları yalnızca 1,67 milyar seviyesindeydi.

Bitcoin long pozisyonlarına yönelik artan ilgi yatırımcıların kripto para piyasasının yükselişine olan inancı şeklinde yorumlandı. Bununla birlikte hedge fonlarına yönelik ilgide arttı. Fakat hedge fonlarına yönelik talep tüm zamanların yüksek seviyesini henüz göremedi.

Güncel verilere göre hedge fonlarında 680 milyon dolarlık açık pozisyon bulunuyor. Bu rakam tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 960 milyon doların altında kaldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!