Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Yarı İletken Üreticisi Açıkladı: Madencilik Sektörünün Talebi Çok Azaldı

Dünyanın en büyük bağımsız yarı iletken üreticisi olan Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TMSC) yaptığı açıklamada şirketin 4. çeyrek karının çok ufak bir miktar artmasını beklediklerini ifade etti.

Tayvan’da 1987 yılında kurulan ve o günden bu yana müşterilerine hizmet veren firma, Apple gibi dev firmalara da hizmet veriyor. TMSC, ülke genelinde en kaliteli ve güvenilir teknoloji şirketi olarak da biliniyor. Şirketin yayınlanan dönemsel raporunda ise, kripto para madenciliği için gelen talebin azaldığı belirtildi.

New York Menkul Kıymetler Borsası’nda da hizmet gören gören TSMC, yayınladığı raporda akıllı telefon endüstrisinden gelen kullanım talebinin arttığını ifade ederken, buna karşın kripto para madencilik ekipmanları üreticilerinden, kendilerine gelen yarı iletken madde talebinde belirgin bir azalma olduğunu kaydetti.

Kripto paraların fiyatının Ocak ayında yaptığı tavan, madencilik ekipmanı ya da oraya madde üreten birçok şirketin kar marjını oldukça arttırmıştı. Ancak, son 9-10 aydır piyasalarda yaşanan düşüş ile birlikte, başta bireysel madenciler olmak üzere, birçok madenci makineleri kapatma yoluna gidince; bu yönde gelen talepte de ciddi bir azalma oldu.

Fiyatların düşmesi, madenciliği daha az karlı bir iş yaparken, bu durumun da satışlara yansıdığını bizzat Nvidia CEO’su Jensen Huang da belirtti. Başarılı yönetici, yaptığı açıklamada kripto para madencilerinin ürünlerine olan taleplerinin fiyatları arttırdığını ifade ederken, bu talebin şimdilerde ise giderek azaldığından dem vurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment