Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fidelity’nin Kripto Para Sektöründeki İlk Müşterisi Mike Novogratz Oldu

Kripto para sektörünün önde gelen isimlerinden Mike Novogratz, Fidelity‘nin sunduğu kripto para tabanlı emanet hizmetinin ilk müşterisi oldu. Bu hizmet, 27 milyon insana ve 23 bin şirkete altyapı ve servislerini sunuyor.

Hedge Fonlarından ve Enstitülerden Talep

Fidelity’nin CEO’su Abigail Johnson, yaptığı resmi basın açıklamasında şirketin ana amacının kripto paralara olan erişimi kolaylaştırmak olduğunu ifade etti. Fidelity Digital Assets hedge fonlarına, akademik enstitülere ve emeklilik fonlarına uygun kurumsal hizmet vermeyi hedefliyor.

Açılışından sonra 24 saat içinde FDA, alanda benzer amaçlara sahip Galaxy Digital’i emanet hizmetinin ilk müşterisi olarak kabul etti. Jessop konu hakkında şunları söylüyor:

“Galaxy Digital’in müşterimiz olması, kurumsal yatırımcıların kripto paralara ilgi duyduğunun bir göstergesidir. Ev ofisleri, hedge fonları ve diğer yatırımcılar bu imkanları değerlendirmeye başlıyor.”

Bu yılın Ocak ayında Novogratz, Galaxy Digital’e kripto para ve blockchain alanlarında tüccarlara yönelik tam kapsamlı bankacılık hizmeti oluşturması için 302 milyon dolarlık yatırım yaptı. Birkaç ay sonra Galaxy Digital Kanada Borsası’nda kendini gösterdi ve yatırımcıların hizmetine sunuldu.

Galaxy Digital, kriptopara ve blockchain projelerine sunduğu yatırım imkanlarının yanısıra büyük çaplı yatırımcılar ve kurumsal müşterilere danışmanlık hizmeti veriyor.

“Firmamız teknoloji, yatırım, danışmanlık ve ticaret alanlarında derin kurumsal hizmete sahip yetmişin üzerinde çalışana sahip olacak.” 

Fidelity ve Galaxy Digital arasında bu ortaklığın Novogratz’ın yönettiği şirketin müşterilerini Fidelity aracılığıyla kripto para piyasasıyla tanıştıracağı düşünülüyor. Fidelity Digital Assets’in oluşturulmasından önce müşterilerin Fidelity’nin partner şirketi olan Coinbase’ten Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paralar satın almış olması da bu düşünceyi kanıtlar nitelikte.

Gelecek Parlak Görünüyor

Geçtiğimiz 9 ay içinde kripto para piyasasının altyapısı, özellikle varlık türlerinin kurumsallaşmasıyla oldukça sağlamlaştı. Bu alanda yapılan ileri altyapı sağlamlaştırma çabaları, yasal olarak düzenlenmiş finansal kurumların varolan müşteri tabanında kripto paralara olan ilginin büyüdüğünü gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment