Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Devletin Para Yardımıyla Bitcoin Alıyorlar

Trump yönetimi geçtiğimiz haftalarda Koronavirüsün etkilerini hafifletebilmek için büyük bir adım attı. Hükümet ülke genelindeki her vatandaşa 1200 dolarlık para yardımı yapılacağını açıkladı ve kısa süre önce çekleri dağıtmaya başladı.

Devlet bu para yardımını vatandaşlar bu zor dönemlerde temel gereksinimlerini karşılayabilsinler, parasız kalmasınlar diye yapıyor. Tabii bir de bu çekler aracılığıyla para döngüsünü sürdürmüş oluyor. Fakat bu para yardımını temel gereksinimlerini gidermek için değil de başka amaçlar için kullanan insanlar da var.

Bitcoin Alıyorlar

ABD’deki vatandaşlar devletten gelen para yardımını çeşitli amaçlarla kullanıyorlar.

CNBC’nin “para yardımını nasıl kullanıyorsunuz?” başlıklı anketi

CNBC’nin yaptığı bir ankete göre ülkedeki vatandaşların büyük bir kısmı bu parayı gıda ihtiyaçlarını karşılamak için kullanıyor. Bunun yanı sıra bu parayı kiminin yakıt almak, kiminin ise faturaları ödemek için kullandığını görüyoruz.

ABD’deki vatandaşların küçük bir kısmı bu parayı Bitcoin almak için de kullanıyor olabilir. Çünkü Coinbase CEO’su Brian Armstrong’un paylaştığı grafiğe göre nisan ayının ortalarına doğru tam tamına 1200 dolar değerinde BTC alan insanların sayısında ciddi bir artış oldu.

Bu insanlar doğrudan devletten gelen parayla mı Bitcoin alıyorlar, elbette kesin olarak bilemeyiz. Fakat 1200 dolarlık Bitcoin alan kişilerin sayısının, tam da devletin 1200 dolarlık yardımda bulunduğu dönemde artması tesadüf olamaz desek yanılmış olur muyuz?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment