Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DFMI İngiltere’de CBDC Testleri İçin Hazırlıklarına Başladı

DFMI (Dijital Finansal Piyasa Altyapısı) Konsorsiyumu adında küresel finansal sistem için yeni ödeme yolları tasarlamak ve test etmek amacıyla İngiltere’de sektörler arasında bir konsorsiyum kurulduğu duyuruldu.

17 Ağustos tarihli basın bülteninde yer alan bilgilere göre, özel dijital sterlin’in (dSterling) arkasındaki grup Project New Era, birçok farklı sektörden aktörün bir araya gelerek kurduğu DFMI (Dijital Finansal Piyasa Altyapısı) konsorsiyumu, küresel para birimlerinin, mevcut dijital varlıkların ve Dijital Merkez Bankası Paralarının (CBDC) bir arada kullanılabilmesine olanak tanıyacak bir ekosistem projeksiyonu oluşturmak ve değerlendirmek için gerçek dünya testlerine başlayacak.

Aralarında bankaların, ödeme sağlayıcılarının, telekomünikasyon sağlayıcılarının, finans teknolojileri şirketlerinin ve teknoloji şirketlerinin bulunduğu konsorsiyumun üyeleri pilot uygulamanın Birleşik Krallık’ta uygulanmaya başlamasıyla açıklanacak. Ancak IBM, Finastra, FinClusive ve Trust Payments gibi kendi sektörlerinde önemli yere sahip şirketlerin projede yer aldığı bilgisi halihazırda mevcut bulunuyor.

Konsorsiyum üyeleri şirketlerin yöneticileri, genel anlamda projeden oldukça umutlu olduğunu belirtiyor. Projenin sağlayacağını düşündükleri ortak faydayı ise ödeme sistemlerinin daha efektif kullanılmasına olanak sağlama olarak belirtiyorlar.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!