Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Diar Açıkladı: Bitcoin Madenciliğinin Kârı Yavaş Yavaş Toparlanmaya Başlıyor

Önde gelen kripto para ve blockchain araştırma firmalarından birisi olan Diar‘ın 4 Mart tarihinde yaptığı bir açıklamaya göre, Bitcoin madenciliğinden elde edilen kazanç 18 ay boyunca en düşük seviyeye geriledikten sonra sonunda artmaya başladı.

2018 yılı genel olarak kripto para madencileri için oldukça sıkıntılı bir dönem oldu ve 2019 yılının Şubat ayında da Bitcoin madenciliğinden elde edilen kazanç 2017 yılının Ağustos ayından beri görülmeyen bir seviyeye kadar geriledi. 2019 yılının Şubat ayında madencilikten elde edilen gelir 195 milyon dolar civarındayken, bu miktar Ocak ayında 210 milyon dolar şeklinde kayıtlara geçti. 2017 yılının Aralık ayında Bitcoin 20.000 doları bulduğunda madencilikten elde edilen gelir ise 951 milyon dolar gibi rekor bir seviyeye ulaşmıştı.

Diar araştırmacıları konu hakkında yaptıkları açıklamada, yaşanan ayı piyasasının yanı sıra özellikle Çin gibi bölgelerde meydana gelen kuraklığın da madencileri kötü bir şekilde etkilediğini dile getirdi. Özellikle 2018 yılının son çeyreğinde Bitcoin’in bir anda 6.000 dolardan 3.000 düşmesi kripto para madencilerinin neredeyse hepsini zarara uğrattı.

Bundan hemen sonra gelen ayda ise Çin’in ve genel olarak birçok bölgenin kurak sezonu başladı ve zaten zor günler yaşayan kripto para madencilerinin bir çoğu ekipmanlarını ya satışa çıkardı ya da rafa kaldırdı.

Ancak Diar’ın aktardığına göre özellikle Bitmain’in Antminer S9 madencilik donanımını kullanan madencilerin sayısında ciddi bir artış başladı ve geçtiğimiz aya kıyasla sayı neredeyse iki katına çıktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment