Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Diar Araştırması: Önde Gelen Borsalardaki Token’lerin Ticari Hacimleri, ”Sert Düştü”

26 Kasım tarihinde Diar tarafından yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, önde gelen kripto para borsalarındaki token ticari hacimleri ciddi bir anlamda düşüş yaşadı.

Toplamda Binance, OKEx, Huobi, Bitfinex, Kraken, Poloniex, Bittrex, HitBTC gibi önde gelen sekiz kripto para borsasında yapılan araştırmaya göre, bir çok token yılın başındaki hacimlerine göre çok daha düşük bir ticari hacme sahip ve bu her geçen gün daha fazla azalmakta. 2018 yılının Ocak ayından bu yana platformlarda listelenmiş olan token’leri mercek altına alan Diar, bunların %20’sinin olağanüstü bir düşüş yaşadığını ve kripto para piyasasının Ocak ayında yaşadığı boğa piyasasına kıyasla %90 hacim kaybettiğini vurguladı.

Araştırmada yer alan açıklamaya göre, ”kripto para piyasası çökse de, yatırımcılar günlük kazanç için hücum” etmiyorlar. 410 adet token bu yıl genel bir yükseliş yaşarken, %100 üzerinde yükseliş yaşayanlar bile, sadece Ekim ve Kasım ayı arasındaki sürede %90 civarlarına geriledi ve düşüşün daha devam edeceği düşünülmekte.

Source: Diar, Volume 2, Issue 46

Bunun yanı sıra Diar’ın verileri yaşanan düşüşün veya yükselişin borsadan borsaya değiştiğini de gözler önüne sermekte. Poloniex kripto para borsasında listelenmiş bütün tokenler yılın başına kıyasla daha düşük ticari hacme sahipken, Bittrex kripto para borsasında bu kaderi paylaşan sadece üç adet token mevcut.

Şüphesiz 2018 yılının başından beri en fazla yükseliş yaşayan tokenlerden bir kaçı da, Coinbase listelenmesi ile rekor üzerine rekor kıran 0x ve Brave tarayıcısının token’i BAT olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment