Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong’un Dev Terminali Blockchain Teknolojisinden Faydalanacak

Modern Terminals, IBM ve Maersk tarafından ortaklaşa geliştirilen TradeLens adlı Blockchain projesine katıldı.

Projeye Yeni Ortak

Hong Kong’un en büyük ikinci terminal işletmecisi olarak gösterilen Modern Terminals, IBM ve Maersk’in ortak Blockchain projesine katıldı.

Yaptığı işlemlerin verimliliğini arttırmayı ve masraflarını kısmayı düşünen Modern Terminals, bu amacı doğrultusunda Blockchain’den faydalanmayı planlıyor.

Şirketin katıldığı TradeLens projesinin Dünya genelinde 20’den fazla üyesi var. Projeye dahil olan liman operatörleri beş farklı kıtada toplam 234 limanda faaliyet gösteriyorlar. Bunların arasında Valencia Limanı, Singapur Limanı, Bilbao Limanı, Philadelphia Limanı gibi yerler bulunuyor.

Ekonomik Tasarruf

Tedarik zincirinin geleneksel metotları yönetilmesi, şirketlere çeşitli sorunlar çıkarabiliyor. Pek çok şirket geleneksel metotların verimsizliğinden şikayet ederken bu metotlar ekonomik açıdan da pek verimli değiller.

Modern Terminals ise bu sorunu Blockchain teknolojisi ile çözebileceğine inanıyor. Lojistik şirketleri çeşitli işlemleri tamamlayabilmek için hala büyük ölçüde kağıt kullanıyorlar ve bu yüzden birbirinden farklı sorunlarla karşılaşıyorlar.

İşlemleri kağıt ile tamamlamak pek büyük bir sorun gibi gözükmese de Modern Terminals yetkililerindne Peter Levesque bu konu hakkında şu yorumu yapıyor:

“Büyük bir sorun gibi durmuyor ama gerçekten öyle.”

Levesque ayrıca konuyla ilgili açıklamalarında bu projenin ne kadar faydalı olabileceğinden bahsediyor. Kendisinin açıklamalarına göre bu proje, şirketlere ciddi faydalar sağlayabilir:

“Bu proje küresel tedarik zincirinin güvenliğini arttırmanın yanı sıra sektörümüzde tasarrufa gidilmesini sağlayacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment