Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Diar Raporu: Stabil Kripto Paraların Hacmi Rekor Kırıyor

Ünlü kripto para araştırma firması Diar, 21 Mayıs tarihinde bir haftalık rapor yayınladı ve sektördeki son verileri okuyucuları ile buluşturdu.

Yayınlanan raporda, ele alınan bir konu da stabil kripto paralar olurken, firma stabil kripto paraların son dönemde işlem hacmini mercek altına aldı.

Buna göre, Amerikan dolarına fikse stabil kripto paraların market hacmi 4.3 milyar dolar seviyesine ulaşırken, aynı zamanda bu stabil kripto paraların trade hacimlerinin de ciddi bir artış gösterdiği ifade edildi.

Örneğin Circle ve Coinbase destekli stabil kripto para USDC’nin Nisan ve Mayıs arasındaki periyotta işlem hacminin 2 kattan fazla arttığı belirtildi. Nisanda 1.6 milyar dolar olan hacim, USDC özelinde Mayıs’ta ise 3.6 milyar dolara çıktı. USDC, aynı zamanda yıl başından bu yana trading hacminde yüzde 130’luk bir artış yaşayarak da dikkat çekti.

Trust Token platformunun çıkardığı True USD’de de trade hacmi artışı dikkat çekerken, Nisan ayında 2.88 milyar dolar olan hacim, Mayıs’ta ise 3.8 milyar dolara ulaştı.

Yaşanan tüm bu gelişmeler ile birlikte, piyasadaki aslan payı yine tartışmalı kripto para USDT’nin oldu. USDT’nin işlem hacmi daha şimdiden geçen yılı geride bırakırken, total hacim ise yıl başından bu yana 1.3 trilyon dolar olarak dikkat çekti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment