Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter CEO’su: Square ile Bitcoin Geniş Kitlelere Ulaşacak

Kripto para konusunda sergilediği olumlu tavır ile sektörün en gözde isimleri arasına girmeyi başaran Twitter CEO’su Jack Dorsey, kurucusu olduğu bir başka platform olan Square’in yapacağı hamleler ile, Bitcoin’i kitlelere ulaştıracağını iddia etti.

Dorsey, dün itibariyle Square Crypto hesabından atılan bir tweeti paylaştı ve sürece ilişkin bilgiler verdi. Atılan tweette şu ifadeler yer aldı:

”Ana amacımız para kazanmak değil, onu geliştirmek. Şu anda ilk işe alım işlemimizi yapacağız. Bu sayede Bitcoin’i geniş kitlelere er ya da geç ulaştırmış olacağız.”

32.7 milyar dolar değerlemeye sahip olan Square, bilindiği gibi Mart ayında Dorsey’nin attığı bir tweet ile, yeni kripto para mühendisleri aradığını duyurmuştu. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, bu ekibin açık kaynak kodlu bir Bitcoin ekosistemi oluşturmak için kolları sıvadığı da ifade edilen bir başka detay olarak dikkatleri çekmişti.

Zaten bir süredir kripto para sektöründe Square’in etkisi gözle görülür bir şekilde var. Platformun Cash App adlı uygulaması, müşterilerine Bitcoin alıp satma fırsatı veriyor ve geçtiğimiz yıl yaklaşık 65 milyon dolarlık bir kar elde etmeyi de başardı.

Dorsey’nin başını çektiği bu girişimin, kripto para sektörüne olumlu etki yapması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment