Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dijital Kimlik Şirketi 3 Yeni Ortaklığa İmza Attı

Merkezsiz kimlik alanında çalışmalar yürüten Glyph adlı bir startup, dijital menkul kıymet şirketleriyle ortaklıklar kurmaya başladı. Glyph’in amacı, bu şirketlere dijital kimlik konusunda olabildiğince yardımcı olmak.

Şirketin kurucusu James Greaves tarafından yapılan açıklamalara göre Glyph tarafından kullanılan teknoloji, her türlü dijital kimlik “kullanımına olanak tanıyor” ancak şirket daha çok kurumsal yatırımcılarla işbirliği yapmayı tercih ediyor.

Dijital menkul kıymet şirketi olarak değerlendirilebilecek olan Polymath, Swarm ve Dealbox adlı şirketler, Glyph’in teknolojisinden yararlanmaya başladılar. Şirket kurucusu Greaves tarafından yapılan açıklamalara göre Glyph ilerleyen zamanlarda yeni ortaklık duyuruları daha yapacak.

Dijital imlik konusuyla ilgili çalışmalar yürüten kripto para ve Blockchain şirketlerini sayısı git gide artış gösteriyor. Halihazırda Civic, Sovrin, uPort gibi bu konuyla ilgili birbirinden farklı hizmetler sunan şirketler bulunuyor.

Richard Chen adlı bir yatırımcı tarafından yapılan açıklamalara göre kimlik konusu, “Web 3 altyapısının eksik noktalarından” biri durumunda. Bu yüzden de bu alana yoğunlaşan şirketlerin sayısında yavaş yavaş bir artış görülüyor.

Greaves, bu sorunun bir anda çözülemeyeceğini ve adım adım ilerlenmesi gerektiğini hatırlatıyor. Öncelikle kurumsal ve tanındık yatırımcılarla işbirliği yapmak isteyen Greaves, bazı şirketlerin sektöre gelip birden herkesle ortaklık kurmaya çalıştığını belirtiyor.

Polymath ile ortaklık kuran Glyph bu amacına ulaşmış olabilir. Oldukça geniş bir müşteri yelpazesine sahip olan Polymath, büyük çaplı yatırımcılara özel hizmetler sunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment