Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Üst Düzey Rus Yetkili Parlamentoya Çağrı Yaptı: Kripto Para Yasalarını Ertelemeden Görüşün

Rusya Federasyon Konseyi’nin üst kanadı Federasyon Konseyi’nin başkanı Valentina Matvienko, yaptığı açıklamada Rus hükümetinin ve millet vekillerinin, kripto para ile ilgili kanunları gecikmeden görüşmeleri gerektiğini belirtti.

Yerel basında çıkan haberlere göre, 2011’den bu yana konseyin başkanlığını yürüten başarılı siyasetçi, başta ekonomik politika birimi yetkilileri ve dijital dönüşüm görevlileri olmak üzere, üst düzey hükümet paydaşlarına konuşurken; Rusya’nın bir süredir çıkarmayı düşündüğü kripto para ve dijital ekonomi yasalarının neden ertelendiğinin ve bu denli gecikitiğinin araştırılmasını istedi.

Matvienko, bu kanunların Duma’da zaten bir yıldır beklediğini ifade ederken, buna karşın hiçbir kayda değer değişiklik olmadığını da belirtti. Başarılı siyasetçi, kripto paraların önündeki adaptasyon engelinin ne olduğunun araştırılmasını da talep ederken, kanunun daha iyi ve net bir dille yazılmasının da gerekli olduğuna kanaat getirdi.

Rusya’nın dijital dönüşümü yapabilmek için her türlü imkana sahip olduğunu belirten Matvienko, buna karşın yasalarda geç kalmaları sebebiyle birçok girişimin diğer ülkelere göç ettiğini de sözlerine ekledi.

Dijital ekonomi ve kripto para dönüşümü ile ilgili kanun yapma noktasında sıkı bir çalışma içerisinde olan Rusya, buna karşın kanunların meclisten geçmemesi ile ufak çaplı bir sıkıntı yaşıyor.

Parlamentonun içinden yansıyan haberlere göre, bu ilgili kripto para kanunlarının mecliste en geç Şubat ayı içerisinde bir kez daha görüşülmesi bekleniyor. Bilindiği üzere, geçen yılın Mayıs ayından bu yana, bu süreç devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment