Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dijital Ödemelerin Artışı, Bitcoin Fiyatını Daha da Yükseltebilir

VISA’nın üst düzey ürün yöneticisi, yeni yaptığı bir açıklamada özellikle Latin Amerika bölgesinde Koronavirüs pandemisinden bu yana inanılmaz bir dijital ödeme artışı gözlemlediklerini belirtti. Bölgenin büyük bir kısmının karantina altına alınması, hem bölgeden gönderilen hem de bölgeye gönderilen işlemlerin dijital olmasına sebep oldu ve bu aslında kripto para sektörü için oldukça olumlu olabilir.

Latin Amerika, Bitcoin’e Geçiş Yapıyor

VISA’nın açıklamasında milyonlarca Latin Amerikalının hayatlarında ilk defa dijital ödemeye geçmiş olabileceğini bile belirtti. Karantina yüzünden bankalara gidemeyen veya gitmeyi tercih etmeyen insanların dijital ödemeye alışması, bir sonraki aşamada Bitcoin veya diğer kripto para birimlerine olan geçişi hızlandırabilir.

Latin Amerika içerisindeki çeşitli ülkelerin LocalBitcoins hacmine bakıldığında da BTC kullanımının zaten ciddi bir artış yaşadığı görülüyor. Özellikle Brezilya, Arjantin, Şili, Peru ve Venezuela gibi ülkelerde BTC kullanımının ve işlem hacminin yeni rekora koştuğunu söylemek mümkün.

Bitcoin’in dijital ödemelerdeki payının artması, bunun geleneksel finans sektöründeki muadillerine göre çok üstün olduğunun anlaşılmasını sağlayacak ve ana akım kitlelerin kullanımını tetikleyecektir. Bu da uzun vadede yeni bir rekor anlamına geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment