Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dijital Varlık Platformu Bakkt Kripto Altyapı Sağlayıcısını Satın Alıyor: Anlaşma 200 Milyon Doları Bulabilir

Dijital varlık platformu Bakkt, kripto altyapı sağlayıcı Apex Crypto’yusatın almak için kesin bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Anlaşmaya göre satın alma işleminin tavan fiyatı 200 milyon dolar olacak.

Bakk tarafından 3 Ekim tarihinde yapılan basın açıklamasına göre iki şirket arasındaki anlaşma resmen imzalandı. İşlemin şartlarına göre Bakkt ve Apex Fintech Solutions, Apex’in 220’den fazla müşterisini Bakkt’ın kripto çözümlerinin avantajları ile buluşturacak.

Anlaşma şartlarına göre Bakkt, Apex Crypto’yu maksimum 200 milyon dolar satın alma bedeli karşılığında satın alacak. Bakkt, anlaşmaya göre başlangıçta 55 milyon dolar nakit ve 2022’nin dördüncü çeyreğinde satın alınan işletmenin finansal hedeflerine ulaşmasına bağlı olarak 45 milyon dolara kadar Bakkt hissesi ödeyecek. 2025 yılına kadar satın alınan işletmenin finansal hedeflerine ulaşmasına bağlı olarak 100 milyon dolara kadar ek Bakkt hissesi ve satıcı senetleri ödenmesi planlanıyor.

Apex Crypto, hızla genişleyen bir sektörde 30’dan fazla fintech firmasının ve müşterilerinin artan ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirilmiş, entegre kripto ticareti için anahtar teslim bir platformdur. Apex Crypto, 30’dan fazla token‘a sorunsuz kripto yatırımı yapılmasını kolaylaştıran uygulama, alım-satım, saklama, maliyet esası ve vergi hizmetleri için sağlam çözümlerle müşterileri desteklemektedir.

Bakkt CEO’su Gavin Michael söz konusu anlaşma hakkında şu ifadelerde bulundu:

Apex Crypto’da müşteri tabanımızı genişletecek, yeni kripto yetenekleri için bize daha hızlı pazar sağlayacak ve Apex Fintech Solutions aracılığıyla kripto meraklısı bir kitleye sürekli satış için ek bir yol olarak hizmet edecek benzersiz bir varlık bulduk.  Bu tamamlayıcı işin eklenmesiyle, müşterilerine sorunsuz kripto deneyimleri sunmak isteyen finans kurumları, fintech’ler, tüccarlar veya sadakat programları için tercih edilen bir kripto sağlayıcısı olmaya hazır olduğumuza inanıyoruz.

Her iki tarafında şartları kabul etmesiyle sonuca bağlanan anlaşma gelecek içinde yenilikçi adımları içeriyor. Bakkt tarafından yapılan açıklamaya göre kripto ödülleri ve NFT’ler gibi yeni nesil tüketicilere hitap eden daha yapıcı fırsatların kilidini açacak gelecek planları yapılıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!