Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü CEO’dan Şok İddia: Çin Hükümeti Microstrategy’den Daha Fazla Bitcoin’e (BTC) Sahip

Kripto analitik şirketi CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju, Çin Halk Cumhuriyeti’nin dünyanın en büyük kurumsal Bitcoin (BTC) balinası MicroStrategy’den daha fazla Bitcoin’i olduğunu öne sürdü.

Ki Young Ju 3 Kasım tarihinde sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı gönderide, Çin hükümetinin 2019 yılında PlusToken’a düzenlediği operasyon sonucu ele geçirdiği 194 bin Bitcoin ve 833 bin Ethereum’u (ETH) ulusal rezerve aktardığını belirtti. CEO bu sebeple Çin’in MicroStrategy’den yaklaşık %49 daha büyük bir rezervle bilinen en büyük kurumsal Bitcoin balinası olduğunu öne sürdü.

CEO, PlusToken dolandırıcılığı ile bağlantılı olduğu düşünülen bazı cüzdanları takibe devam ettiklerini ve cüzdanların hala bazı borsalara yüksek miktarlarda kripto para aktardığını belirtti. Young Ju, kripto para piyasasının değer kaybetmesine neden olan bu tip dolandırıcılardan nefret ettiğini de sözlerine ekledi.

Chen Bo tarafından 2018 yılında kurulan ve yeni bir blockchain projesi olarak tanıtılan PlusToken’ın, faaliyetlerini sürdürdüğü 2019 yılına kadar 2,25 milyar dolarlık vurgun yaptığı iddia edildi. Zanlıların 2 ila 11 yıl arasında değişen cezalara çarptırıldığı davada ele geçirilen başta Bitcoin ve Ethereum olmak üzere birçok farklı cinste kripto para ulusal rezerve aktarıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!