Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alameda Research’ün 14,6 Milyar Dolarlık Varlığı Bulunuyor: Büyük Çoğunluğu FTT Token

Son incelemelere göre Alameda Research’ün 14,6 milyar dolarlık varlığının büyük bir kısmını, Sam Bankman-Fried’in CEO’su olduğu kripto para borsası FTX’in yerel kripto para birimi FTT token oluşturuyor.

CoinDesk’in sunduğu özel bir haberde, Sam Bankman-Fried’in yönetimi altında bulunan Alameda Research‘ün 14,6 milyar varlığa sahip olduğu fakat bu varlıkların bilançosunun bulanık olduğu iddia edildi. Sunulan rapora göre milyarder Sam Bankman-Fried’ın kripto para imparatorluğu resmi olarak iki ana bölüme ayrılmış durumda bulunuyor. Bu iki ana bölümde kendi sektörlerinde dev olan FTX ve Alameda Research yer alıyor.

Alameda Research’ün milyar dolarlık bilançosunun önemli bir kısmını ise FTX tarafından piyasaya sürülen FTT token varlıkları kapsıyor. Mali raporlara göre Alameda’nın 14,6 milyar dolar değerindeki bilançosunun 3,66 milyar dolarlık kısmını “kilidi açılmış FTT” tokenlar oluşturuyor. Şirketin 8 milyar dolarlık finansal yükümlülükleri altında daha fazla FTX token’ı bulunuyor. Bunların bir parçası olarak 292 milyon dolarlıkkilitli FTT” token yer alıyor. Listenin devamında ise, 92 milyon dolarlıkkilidi açılmış Solana (SOL)“, 863 milyon dolarlıkkilitli SOL” görülüyor.

Her ne kadar bu durum kendi başına düşünüldüğünde legal olarak bir sakınca ya da yanlışlık olmasa da, Bankman-Fried’in ticaret devi Alameda’nın itibari para birimi ya da başka bir kripto para gibi bağımsız bir varlığa değil de büyük ölçüde kardeş bir şirketin piyasaya sunduğu bir kripto varlığa dayanıyor olması dikkatleri çekiyor. Bu durum, FTX ve Alameda arasındaki bağların alışılmadık derecede yakın olduğuna dair kanıtlara katkıda bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!