Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dikkat, Bu Altcoin’de Kurucu Satış Yapıyor: Elinde Milyonlarca Token Var!

Cosmos ile Ethereum (ETH) blokzincirlerini birbirine bağlayan Evmos’un (EVMOS) elinde milyonlarca token bulunan kurucu ortağı büyük satış yapıyor.

Evmos resmi sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, ekipten ayrılan kurucu ortağın varlıklarını satma girişiminin detayları açıklandı. Gelişmelerin farkında olduklarını belirten ekip, şeffaflık adına bu durumun detaylarını topluluğa sunduklarını belirtti. Açıklamanın detaylarına göre ekipten ayrılan kurucu ortak ağın merkeziyetsiz borsası (DEX) Osmosis’te yaklaşık 700 bin dolar değerinde 500 bin adet EVMOS sattı.

Kurucu ortağın dört yıllık bir hak ediş programı kapsamında 34 milyon EVMOS varlığı bulunuyor. Fakat bu varlıkların çoğunluğu şimdilik kilitli halde bekliyor. Kurucu ortağın ayrıca 11,5 adetten fazla stake edilmiş EVMOS‘u bulunuyor ve bu miktar onu ağdaki en büyük delegasyon sağlayan cüzdan konumunda tutuyor.

Ekip, kurucu ortağın elinde kalan diğer EVMOS varlıklarını Evmos Vakfı’na geri aktarmak için çalışmaların sürdüğünü belirtti:

Tokenları Evmos Vakfı’na geri aktarmak için kurucu ortakla aktif olarak çalışıyoruz. Bu, topluluk tarafından dile getirilen ve çözülme önceliği bulunan endişelerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Özellikle ayı piyasasının henüz bitmediği bu atmosferde yaşanan bu gelişmelerin topluluk için talihsiz bir durum olduğunu belirten ekip, projenin imajını zedeleyen bu tür eylemleri kınadığını vurguladı. Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

Daha fazla şeffaflık sağlayarak topluluk olarak bunun üstesinden birlikte geleceğimizi umuyoruz. Daha fazla şeffaflık açısından, bu durum finansal operasyonlarımızı veya gidişatımızı etkilemiyor ve 2023’ün başlarında iletilen misyon, vizyon ve yol haritamıza sadık kaldığımızı belirtmek isteriz.

CoinGecko verilerine göre EVMOS, son 1 hafta içerisinde %30, son 1 ay içerisindeyse %56 düşüş yaşadı. EVMOS yazım esnasında 0,143 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!