Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dikkat Çeken Rapor: Yaklaşık 100 Tane Kripto Para Fonu Neden Kapandı?

Bu yılın başından bu yana dünya genelinde var olan 700’den fazla kripto para fonundan 97’si kapandı.

Bloomberg tarafından 4 Ağustos tarihinde sunulan bir raporda, bu yılın ilk 7 ayında var olan 700’den fazla kripto para fonunun 97’sinin kapandığına yer verildi. 21e6 Capital’den alınan verilere dayandırılan rapor, fonların ortalama %15 getiri sunduğunu ve bu oranın yıl başından bu yana %80 yükselen Bitcoin’in (BTC) çok gerisinde kaldığını gözler önüne serdi.

Rapora göre fonların birçoğu geçen yıl sektördeki iflaslardan ders çıkararak normalden daha fazla nakit tutuyordu. Fakat piyasaya kıyasla düşük kalan getiri seviyesi yatırımcıları tatmin etmedi ve yaşanan varlık çıkışları fonların kapanmasıyla sonuçlandı.

21e6 pazarlama ve satış başkanı Maximilian Bruckner Bloomberg’e verdiği demeçte, bazı fonların bankacılık hizmetleri için yeni ortaklar bulma noktasında zorluk yaşadığını ifade etti. Bruckner, konu hakkındaki bir makalesinde fonların neden kapandığına dair açıklayıcı ifadelere yer verdi:

Fonlar her ne kadar iyi bir performans gösterseler de Bitcoin’in gerisinde kaldılar. Birçok fon, popüler bankacılık ortakları ve fon yöneticilerini çevreleyen düzenleyici belirsizlikler nedeniyle faaliyetlerini yavaşlatmak zorunda kalırken, isteğe bağlı kripto fonları bu sorunla karşılaşmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!