Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Saldırganı İade İçin Harekete Geçti, Fonların Bir Kısmını Geri Verdi!

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Curve Finance’i (CRV) hackleyen saldırgan varlıkları iade etmek için harekete geçti.

Curve Finance’in likidite havuzları 30 Temmuz günü yaklaşık 60 milyon dolar değerinde bir saldırıya uğramıştı. Kripto para piyasasını sarsan saldırının sorumlusu, varlıkları iade etmeye başladı. Curve cephesi, saldırgana fonları iade etmeleri karşılığında %10’luk bir ödül teklif etti.

Saldırının sorumlusu Curve ile on-chain mesajlaşma yoluyla iletişime geçerek varlıkların iade edileceği protokol adresinin doğrulanmasını istedi. Doğrulama geldikten kısa süre sonra 10 milyon dolarlık Ethereum (ETH) ve alETH iade edildi. Saldırının kurbanları arasında yer alan Alchemix fonları geri aldıklarını sosyal medya üzerinden onayladı.

Bununla birlikte saldırıdan etkilenen bir diğer protokol JPEG’d, 5.495 ETH’lik bir geri ödeme aldıklarını ve karşılığında 610.6 Wrapped Ethereumluk (WETH) bir ödülün hackerlara verildiğini duyurdu.

Hacker gönderdiği bir on-chain mesajında, herkesten daha zeki olduğunu ve çaldığı varlıkların yatırımcılar için çok büyük miktarda para anlamına gelse de kendisi için bir önemi olmadığını ifade etti:

Bazı gülünç görüşler gördüm, bu yüzden beni̇ bulabileceğiniz için değil projenizi mahvetmek istemediğim için size geri̇ ödeme yaptığımı açıklamak istiyorum. Çaldığım bu miktar belki birçok insan için çok para anlamına geliyor ama benim için değil. Ben hepinizden daha akıllıyım!

Yapılan bu geri ödeme çalınan tüm varlıkları temsil etmese de saldırganların %10’luk ödül karşılığında geri kalan kripto paraları da iade edileceği düşünülüyor. %10’luk ödül teklifi varlıkların 6 Ağustos tarihine kadar iade edilmesi durumunda verilecek ve sonrasında yapılan ödemeler karşılığında bir ödül sunulmayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!