Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether ve Bitfinex Davasında Yargıçtan Toplu Ret Kararı: CTO’dan Zafer Mesajı!

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççısı Tether (USDT) ve ABD merkezli köklü kripto para borsası Bitfinex adına açılan toplu dava, mahkeme tarafından reddedildi.

Tether 4 Ağustos tarihinde resmi blog sitesi üzerinde yayınladığı gönderide, New York Güney Bölge Mahkemesi Baş Yargıcı Laura Taylor Swain’in Tether ve Bitfinex adına açılan toplu davanın reddine karar verdiğini aktardı. Matthew Anderson ve Shawn Dolifka tarafından şirketlere açılan davanın ret sebebi ise kabul edilebilir iddialar içermemesi oldu.

Anderson ve Dolifka 2021 yılında Tether’in rezervleri ile aynı miktarda dolar tutmadığını bu nedenle stablecoin’in dolar tarafından desteklendiğine dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını iddia etmişti.

Tether’in ifadelerine göre Yargıç Swain, mahkemeye sürülen iddiaların USDT’nin gerçek değerinin azaldığına dair herhangi bir kanıt barındırmaması nedeniyle dava gerekçesi olarak gösterilen makul zarar iddialarının temelsiz kaldığını belirtti.

Dev stablecoin ihraççısı verilen karar hakkında şu ifadeleri kullandı:

Bu davanın çok erken bir aşamada reddedilmesi, davacılar tarafından sunulan iddiaların herhangi bir yasal dayanağı olmadığının göstergesidir.

Tether CTO’su Paolo Ardoino 4 Ağustos tarihinde resmi sosyal medya hesabından mahkeme kararını bir zafer olarak nitelendirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!