Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dikkat: Dolandırıcılar Ethereum Hard Fork’unu Kullanarak, Özel Anahtarların Peşinde

Ethereum ve Ethereum Classic ağlarında yapılması planlanan hard fork’lar, kripto para sektöründe bir gündem maddesi haline geldi ve bu durum dolandırıcılara da yeni bir iş kapısı doğurdu. İddialara göre, bunların iki ‘sözde’ hard fork versiyonu, kullanıcılardan para ve gizli anahtar çalmayı planlıyor. Ethereum Nowa isimli bir ‘fork’, Ethereum’un güncellemesi olduğunu, Ethereum Classic Vision ise, ETC’nin güncellemesi olduğunu iddia etmekte.

Ancak, Guarda isimli bir firmanın açıklamalarına göre, bu forkların ikisi de sahtekarlıktan başka bir şey değil. Hem Ethereum Nowa hem de Ethereum Classic Vision isimli sözde forkların cüzdanlarının dolandırıcılık içerdiği kanıtlandı. Amaç ilgili sitelere giren ve olaydan haberdar olmayan müşterilerin özel anahtarlarını ve bu sayede kripto para birimlerini çalmak.

Ethereum Nowa internet sayfasına girerken, karşınızda ”Wallet” sekmesi duruyor ve buna tıklayan kullanıcılar direkt olarak tuzağın olduğu bölüme yönlendiriliyor. Firefox ve MetaMask uygulamaları bu sahtekarlıkları tespit edip kullanıcılara duyurdu.

Ethereum Classic Vision ise ilk bakışta biraz daha gerçekçi dursa da, Guarda tarafından yapılan kod analizinde, bu site içerisinde de sizin özel anahtar bilgilerinizin site sahiplerine gönderildiği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz tarihlerde Türk Twitter kripto para topluluğu içerisinde de Ethereum Classic Vision ve Ethereum Nowa ‘sözde’ hard fork’ları hakkında birkaç kullanıcının gönderisine rastlanmıştı ve bu sebeple konu hakkında dikkatli olup, güvenilmeyen hiçbir internet sayfasına veya uygulamaya özel anahtar bilgilerinin girilmemesi gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment