Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’ın Yeni Ortağı SendFriend Yakında Hizmet Vermeye Başlayacak

Ripple bundan bir süre önce yeni bir duyuru yaparak ortak sayısının 200’ü aştığını açıkladı.

Ripple’ın bu duyurusuna baktığımızda görüyoruz ki yeni ortakların büyük çoğunluğu Ripple’ın RippleNet teknolojisini kullanmak istiyor. JNFX, SendFriend, Transpaygo, FTCS ve Euro Exim Bank gibi bazı şirketler ise bunun ötesine gidip şirketin tokenı olan XRP’yi de kullanmak istiyorlar.

Ripple ile anlaşma sağlayan şirketlerden SendFriend’in CEO’su olan David Lighton, Ripple ile kurdukları ortaklığın ne zaman “somutlaşacağına” ilişkin bazı açıklamalar yaptı. Lighton’a göre şirketin xRapid üzerinden sunacağı hizmetler, bu yılın ilk çeyreğinde kullanıma sunulacak:

“Sektördeki diğer sistemlerinde yüzde 65 oranında daha ucuz, anlık bir dijital para transfer sistemi kurabilmek için Blockchain teknolojisinden faydalandık. SendFriend, Blockchain tabanlı olup da ABD’de tam anlamıyla yasal olarak faaliyet gösteren ilk uluslararası ödeme şirketi. Bu yılın ilk çeyreğinde faaliyetlerimize başlıyoruz.”

SendFriend yöneticileri, mevcut bankacılık sisteminin çeşitli sorunlara yol açtığını ve pek çok açıdan yetersiz kaldığını düşünüyorlar. Şirketin bu konuyla ilgili görüşleri şu şekilde:

“Günümüzdeki bankacılık sistemi çok yavaş, çok verimsiz ve çok pahalı. Bu sorunları çözebilmek, Filipinler’e para gönderecek müşterilerimize daha ucuz ve daha hızlı bir hizmet sunabilmek için Ripple ile anlaşmış olmaktan çok mutluyuz.”

SendFriend CEO’sunun açıklamalarına göre Ripple, SendFriend’in başlangıç aşamasındaki pazarlama masraflarını karşılayabilmek için 1 milyon dolarlık destekte bulundu.

Ripple’ın CEO’su Brad Garlinhouse, şirketin ilerleyen zamanlarda çok daha fazla şirketle beraber çalışmaya başlayacağını, xRapid teknolojisini kullanan bankaların sayısının artacağını söylüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment