Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dikkat! Dolandırıcılar Sahte Libra ICO’su Düzenliyor!

Sosyal medya devi Facebook‘un uzun bir süredir merakla beklenen ve adının bile bilinmediği kripto para projesi sonunda piyasa sürüldü ve büyük bir heyecan yarattı.

Libra isimli kripto para biriminin white paper’ı 18 Haziran tarihinde açıklandı ve Libra’nın yanı sıra buna özel cüzdan uygulaması Calibra da tanıtıldı. Tanıtımdan anlaşıldığı üzere Facebook temel olarak WhatsApp veya Messenger gibi uygulamalardan insanlara herhangi bir işlem ücreti olmadan havale yapabilme imkanı sunmak istiyor.

2 milyardan çok kullanıcıya sahip olan sosyal medya devinin 2020 yılının ilk yarısında piyasaya sürülmesi beklenen kripto parasının yaratacağı etki de şimdiden merak konusu oldu.

Tabii ki böylesine büyük bir projeyi kendi amaçları veya çıkarları için kullanmak isteyen kişiler de illa ki olacaktır ki bu durum kendisini hemen 1 gün sonrasında belli etti.

Sahte Libra ICO’su Düzenlediler!

Sizlerle paylaştığımız Libra haberinin hemen altına yorum olarak yapılan bir siteyi incelediğimizde, kötü amaçlı kişilerin hiç zaman kaybetmeden sahte bir Libra ICO’su yapıyormuşcasına insanları dolandırmak istediğini tespit ettik.

Facebook kendi kripto parası için hiçbir halka açık ICO duyurusunda bulunmadı ve bunun yerine Visa, MasterCard, Uber ve PayPal gibi firmalardan 10’ar milyon dolarlık destek alarak büyük bir konsorsiyum kurdu.

Lütfen sosyal medya veya başka platformlar üzerinde Facebook’un Libra kripto para birimi hakkında bu tarz hiçbir ICO, IEO veya başka tip fonlamalara, kampanyalara katılmaya çalışmayın çünkü bunlar sadece dolandırıcılıktan ibaret.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment