Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dikkat: En Büyük Cüzdan Sağlayıcı 3 Altcoin Ağının Kullanıcılarını Uyardı!

En büyük cüzdan sağlayıcı Ledger, kullanıcıları kripto para cüzdanlarına gönderilen dolandırıcılık NFT’lerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Ledger 19 Eylül tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, kullanıcıları bir dolandırıcılık yöntemine dair uyardı. Şirket, kullanıcıların Ethereum (ETH), Polygon (MATIC) ve BNB Smart Chain (BSC) cüzdanlarına gönderilen kupon anlamına gelen “voucher” yazılı kötü niyetli NFT’lere karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Ledger, bazı dolandırıcıların kullanıcı hesaplarına onlara çeşitli vaatler veren NFT’ler gönderdiğini belirtti. Bu NFT’lerin kullanıcıları 12 veya 24 kelimelik kurtarma ifadelerinden vazgeçirmeyi amaçladığını dile getiren Ledger, kurtarma ifadelerinin kimseyle paylaşılmaması gerektiğini vurguladı.

Şirket, bu noktada yapılması gerekenlerin NFT’leri göndermeye çalışmamak ve cüzdanda görülmesini gizlemek olduğunu bildirdi.

Ledger’ın uyarısı ardından pek çok kullanıcı benzer yönde NFT’ler aldığına dair ifadelerde bulundu. NFT’ler incelendiğinde dünyanın en büyük stablecoin ihraççısı Circle gibi büyük kripto şirketlerinden ödüller kazanıldığına dair ifadeler barındırdıkları görüldü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!