Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dikkat: Twitter’da Dolandırıcılık Reklamı Yapan 15 Bin Bot Hesap Var

Bir güvenlik şirketi, yaptığı araştırmalar ile Twitter’da kripto paralar ile ilgili sahte bilgiler yayan 15 bin hesap olduğunu belirledi.

Özellikle kripto para ile ilgili dolandırıcı şirketlerin sayısının günden güne artması, aynı şekilde bu bilgileri yayan hesapların da sayısını arttırmışa benziyor. Bu bot hesapların sürekli olarak bu tarz ürünlerin reklamını yaptığı ifade edilirken, bazı Twitter kullanıcıları da bu hesaplara geçmişte denk geldiklerini ifade ediyor.

Botların, sektörün önde gelen ve kredisi yüksek kimselerinin hesaplarını birkaç karakter değiştirerek taklit ettiklerini ve insanlardan sahte bir şekilde ETH ve benzeri kripto para çekilişkeri için para istediklerini belirten yetkililer, bu hesaplara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Botların attıkları twitlerin yüksek etkileşim alması ve daha ‘gerçek’ durması için de bazı diğer botların bu tweetlere etkileşim verdiği ve bu sayede bir sürecin işlediği de kaydedildi. Twitter, her ne kadar bu hesapları tanıyıp sürekli olarak yasaklamaya çalışsa da, görünen o ki bu hesaplar adeta karınca gibi çoğalıyor.

Bu noktada dikkatli olunması gerektiğini belirten yetkililer, böylesi bir şey görülmesi durumunda hesabın spamlanmasının doğru olacağını belirtti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment